pendik escort bayan
ak

Mahkeme Kararını Duyanlar Elektrik Dağıtım Şirketlerine Hücum Etti

Spor 30.12.2014 - 10:21, Güncelleme: 30.12.2014 - 10:21
 

Mahkeme Kararını Duyanlar Elektrik Dağıtım Şirketlerine Hücum Etti

Kaçak bedeli alınamayacağı' yönündeki Yargıtay kararı sonrası şimdiye kadar faturalarından kesilen bedelleri almak için vatandaşlar elektrik şirketlerine akın etti.

  Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedellerinin tüketicilerden alınamayacağına ilişkin kararı kesinleşti. 37 milyon elektrik abonesinin, elektrik dağıtım şirketlerinden geriye dönük 10 yıllık dönemde tahsil edilen bu bedelleri geri almasının önü açıldı. Kararı duyan vatandaşlarda soluğu elektrik dağıtım şirketlerinde alıyor. FATURASINI KAPAN KOŞTU Kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından vatandaşlar, şimdiye kadar aylık faturalarından kesilen 'kayıp-kaçak' bedellerini geri alabilmek için elektrik şirketlerine akın etti. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kayseri'de, faturalarında kesilen kayıp- kaçak bedelini gösteren belge almak isteyen vatandaşlar, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Elektrik aboneleri uzun kuyruğa isyan ederek şöyle dedi: KAYSERİ'LİLER HAKLARINI ARADI "Elektrik dağıtım şirketlerinin bizden kestikleri kayıp- kaçak bedelleri belli. Oturdukları yerden, uydu aracılığıyla bile fatura kesip gönderiyorlar. Ancak konu bize geri ödenecek kayıp- kaçak bedeli olunca, işi yokuşa sürüyorlar. Burada pekçok yaşlı insan var, kadınlar var, çocuklar var." TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARAR VERİYOR Saatlerce kuyrukta bekleyip kayıp-kaçak ödeme belgelerini alan vatandaşlar, bu belgeleri Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetleri'ne veriyor. Yetkililer, bundan sonraki süreçte ise Hakem Heyetleri'nin başvuruları değerlendirip ödeme yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini, ödeme yapılmasına karar verilmesi halinde ise bu durumun dağıtım şirketine bildirileceğini ve şirketin de aboneye parasını iade edeceğini kaydetti.
Kaçak bedeli alınamayacağı' yönündeki Yargıtay kararı sonrası şimdiye kadar faturalarından kesilen bedelleri almak için vatandaşlar elektrik şirketlerine akın etti.

 

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedellerinin tüketicilerden alınamayacağına ilişkin kararı kesinleşti. 37 milyon elektrik abonesinin, elektrik dağıtım şirketlerinden geriye dönük 10 yıllık dönemde tahsil edilen bu bedelleri geri almasının önü açıldı. Kararı duyan vatandaşlarda soluğu elektrik dağıtım şirketlerinde alıyor.

FATURASINI KAPAN KOŞTU

Kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından vatandaşlar, şimdiye kadar aylık faturalarından kesilen 'kayıp-kaçak' bedellerini geri alabilmek için elektrik şirketlerine akın etti. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kayseri'de, faturalarında kesilen kayıp- kaçak bedelini gösteren belge almak isteyen vatandaşlar, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Elektrik aboneleri uzun kuyruğa isyan ederek şöyle dedi:

KAYSERİ'LİLER HAKLARINI ARADI

"Elektrik dağıtım şirketlerinin bizden kestikleri kayıp- kaçak bedelleri belli. Oturdukları yerden, uydu aracılığıyla bile fatura kesip gönderiyorlar. Ancak konu bize geri ödenecek kayıp- kaçak bedeli olunca, işi yokuşa sürüyorlar. Burada pekçok yaşlı insan var, kadınlar var, çocuklar var."

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARAR VERİYOR

Saatlerce kuyrukta bekleyip kayıp-kaçak ödeme belgelerini alan vatandaşlar, bu belgeleri Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetleri'ne veriyor. Yetkililer, bundan sonraki süreçte ise Hakem Heyetleri'nin başvuruları değerlendirip ödeme yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini, ödeme yapılmasına karar verilmesi halinde ise bu durumun dağıtım şirketine bildirileceğini ve şirketin de aboneye parasını iade edeceğini kaydetti.

Mahkeme Kararını Duyanlar Elektrik Dağıtım Şirketlerine Hücum Etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.