pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Mesleki eğitim merkezi müdüründen sesoba ziyaret

19.11.2014 - 09:47, Güncelleme: 19.11.2014 - 09:47
 

Mesleki eğitim merkezi müdüründen sesoba ziyaret

Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Yüksel Eyertaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Yüksel Eyertaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Gemerek Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptıktan sonra Sivas’a atanan Yüksel Eyertaş, Sesob Başkanı Beşir köksalı ziyaret ederek, çırak sorununa çözüm bulunması için, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.   Müdür Baş Yardımcısı İbrahim Bıyık, Müdür Yardımcısı Vedat Aydın ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile görüşen Eyertaş, mesleki eğitim merkezi için yeni projeler hazırladıklarını söyledi. Merkezde çıraklık eğitiminin yavaşladığını bu nedenle de bünyelerinde yurt açmak için girimlerde bulunduğunu belirten Eyertaş, “Sanayi her geçen gün büyüyor ama çırakta azalıyor. Esnaflarımızdan çırak bulunması için talepler geliyor. Meslek Lisesinden gelen öğrencilerde çıraklık yapmıyorlar. Üniversiteye rahatlıkla gidebildikleri için de sanayi de çalışmıyorlar. Biz sanayideki çırak ihtiyacının giderilmesi için yeni bir yurda ihtiyacı vardır”dedi.   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sesob Başkanı Beşir Köksal ise kesintisiz eğitimle birlikte sanayi de çırak ve kalfa sıkıntısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, ustaların çoğunluğunun çırak olmadan tek başına çalıştığını söyledi. Çırakların kalfalık ve ustalık eğitimlerini almaları için Mesleki Eğitim Merkezinin önemli olduğunu vurgulayan Köksal, “Sanayi sektöründe çırak ihtiyacı her geçen gün daha da sıkıntı olmaktadır. Köy ve ilçelerden öğrencileri Sivas’a getirerek sanayi sektöründe çırak olarak çalıştırabiliriz. Bu çocukların barınma ihtiyacı için de bir yurt yapılabilir.Bu yurtta köy ve ilçelerden gelen çocuklar hem çalışacak hem de eğitimlerini sürdürecektir. Çıraklık eğitimi ve çıraklarla ilgili yapılacak olan çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Mesleki eğitim ve çıraklık eğitiminin yaygınlaştırılmasında gayret gösteren okul müdürü Yüksel Eyertaşa, müdür yardımcılarına ve öğretmenlere teşekkür ediyorum”dedi. - SİVAS
Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Yüksel Eyertaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Yüksel Eyertaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Gemerek Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptıktan sonra Sivas’a atanan Yüksel Eyertaş, Sesob Başkanı Beşir köksalı ziyaret ederek, çırak sorununa çözüm bulunması için, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

 

Müdür Baş Yardımcısı İbrahim Bıyık, Müdür Yardımcısı Vedat Aydın ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile görüşen Eyertaş, mesleki eğitim merkezi için yeni projeler hazırladıklarını söyledi. Merkezde çıraklık eğitiminin yavaşladığını bu nedenle de bünyelerinde yurt açmak için girimlerde bulunduğunu belirten Eyertaş, “Sanayi her geçen gün büyüyor ama çırakta azalıyor. Esnaflarımızdan çırak bulunması için talepler geliyor. Meslek Lisesinden gelen öğrencilerde çıraklık yapmıyorlar. Üniversiteye rahatlıkla gidebildikleri için de sanayi de çalışmıyorlar. Biz sanayideki çırak ihtiyacının giderilmesi için yeni bir yurda ihtiyacı vardır”dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sesob Başkanı Beşir Köksal ise kesintisiz eğitimle birlikte sanayi de çırak ve kalfa sıkıntısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, ustaların çoğunluğunun çırak olmadan tek başına çalıştığını söyledi. Çırakların kalfalık ve ustalık eğitimlerini almaları için Mesleki Eğitim Merkezinin önemli olduğunu vurgulayan Köksal, “Sanayi sektöründe çırak ihtiyacı her geçen gün daha da sıkıntı olmaktadır. Köy ve ilçelerden öğrencileri Sivas’a getirerek sanayi sektöründe çırak olarak çalıştırabiliriz. Bu çocukların barınma ihtiyacı için de bir yurt yapılabilir.Bu yurtta köy ve ilçelerden gelen çocuklar hem çalışacak hem de eğitimlerini sürdürecektir. Çıraklık eğitimi ve çıraklarla ilgili yapılacak olan çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Mesleki eğitim ve çıraklık eğitiminin yaygınlaştırılmasında gayret gösteren okul müdürü Yüksel Eyertaşa, müdür yardımcılarına ve öğretmenlere teşekkür ediyorum”dedi. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.