pendik escort bayan
ak

PEKER; ''Havacılık Tazminatını İstiyoruz''

14.11.2014 - 08:36, Güncelleme: 14.11.2014 - 08:36
 

PEKER; ''Havacılık Tazminatını İstiyoruz''

Udem Haksen Genel Başkan Yrd. Abdullah PEKER' Vaat dinlemekten bıktık, havacılık tazminatı için somut adım istiyoruz, dedi.

  Bir basın açıklaması yapan Udem Haksen Genel Başkan Yrd. Peker;  haksızlığa karşı sesimizi duyurmak için buradayız, dedi. “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Hava Meydanlarında vermiş olduğu meteorolojik hizmetler karşılığında EUROCONTROL teşkilatından tahsilat yapmaktadır. Bu tahsilatlardan 2005 yılından itibaren personele Havacılık Tazminatı adı altında ödeme yapılmaktaydı. Ancak, kamudaki ücret adaletsizliğinin sağlanması için tüm kamu çalışanlarına Denge Tazminatı adı altında ödeme yapılması için yapılan yasal düzenleme sonucu Meteoroloji çalışanlarının Havacılık Tazminatı kaldırılmıştır. 2012 yılında çıkarılan Kararname ile Devlet Hava Meydanları personeline 500-3.750 TL arasında Havacılık Tazminatı ödenmeye başlanmıştır. EUROCONTROL tarafından, fiilen yapılan hizmetler karşılığında alınan paralardan DHMİ'ye ödeme yapılırken, Meteoroloji personelinin mahrum bırakılması büyük bir ayrımcılıktır. Bu şekilde, Meteoroloji çalışanlarına büyük bir haksızlık yapılmıştır. EUROCONTROL'den 2013 yılında Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 57.500.000 TL aktarılmıştır. Aylık ortalama 4.800.000 TL tahsil edilmekle birlikte personele tek kuruş ödeme yapılmamaktadır. Bu haksızlığın bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Bu konuda gerek kamu makamları gerekse Hükümetten hep olumlu mesajlar verilmesine rağmen olan biten bir şey yoktur. Artık vaat değil somut adım atılmasını bekliyoruz. TBMM'de Hakimler,Savcılar ve Akademisyenler için Kanunlar çıkarken, neden bir paragraflık bir Yasal düzenleme yapılmıyor. EUROCONTROL'den personel maliyeti adı altında yapılan tahsilattan personele ödeme yapılmayarak suç işlenmektedir. Yeter atık, biz hakkımızı ve hak etiğimiz istiyoruz. Bunu Bütçeden değil, yurt dışından ödenen paralardan istiyoruz. Verdiğimiz emeğin karşılığını istiyoruz.”dedi - SİVAS
Udem Haksen Genel Başkan Yrd. Abdullah PEKER' Vaat dinlemekten bıktık, havacılık tazminatı için somut adım istiyoruz, dedi.

  Bir basın açıklaması yapan Udem Haksen Genel Başkan Yrd. Peker;  haksızlığa karşı sesimizi duyurmak için buradayız, dedi.



“Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Hava Meydanlarında vermiş olduğu meteorolojik hizmetler karşılığında EUROCONTROL teşkilatından tahsilat yapmaktadır.


Bu tahsilatlardan 2005 yılından itibaren personele Havacılık Tazminatı adı altında ödeme yapılmaktaydı.


Ancak, kamudaki ücret adaletsizliğinin sağlanması için tüm kamu çalışanlarına Denge Tazminatı adı altında ödeme yapılması için yapılan yasal düzenleme sonucu Meteoroloji çalışanlarının Havacılık Tazminatı kaldırılmıştır.


2012 yılında çıkarılan Kararname ile Devlet Hava Meydanları personeline 500-3.750 TL arasında Havacılık Tazminatı ödenmeye başlanmıştır.


EUROCONTROL tarafından, fiilen yapılan hizmetler karşılığında alınan paralardan DHMİ'ye ödeme yapılırken, Meteoroloji personelinin mahrum bırakılması büyük bir ayrımcılıktır.


Bu şekilde, Meteoroloji çalışanlarına büyük bir haksızlık yapılmıştır.

EUROCONTROL'den 2013 yılında Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 57.500.000 TL aktarılmıştır. Aylık ortalama 4.800.000 TL tahsil edilmekle birlikte personele tek kuruş ödeme yapılmamaktadır.


Bu haksızlığın bir an evvel giderilmesini istiyoruz.


Bu konuda gerek kamu makamları gerekse Hükümetten hep olumlu mesajlar verilmesine rağmen olan biten bir şey yoktur. Artık vaat değil somut adım atılmasını bekliyoruz.


TBMM'de Hakimler,Savcılar ve Akademisyenler için Kanunlar çıkarken, neden bir paragraflık bir Yasal düzenleme yapılmıyor.


EUROCONTROL'den personel maliyeti adı altında yapılan tahsilattan personele ödeme yapılmayarak suç işlenmektedir.


Yeter atık, biz hakkımızı ve hak etiğimiz istiyoruz.


Bunu Bütçeden değil, yurt dışından ödenen paralardan istiyoruz.

Verdiğimiz emeğin karşılığını istiyoruz.”dedi - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.