pendik escort bayan
ak

2 Yıl Bayatlamayan 'Fırın Kurusu' Ekmeği

15.10.2014 - 19:07, Güncelleme: 15.10.2014 - 19:07
 

2 Yıl Bayatlamayan 'Fırın Kurusu' Ekmeği

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde yöreye özgü olarak hazırlanan 'fırın kurusu' ekmeği, iki yıl bayatlamıyor.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde yöreye özgü olarak hazırlanan 'fırın kurusu' ekmeği, iki yıl bayatlamıyor.     Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde fırın işleten 54 yaşındaki Yücel Yalçın'ın hazırladığı 'Fırın kurusu' yörede ve özellikle de gurbetçiler arasında yoğun ilgi görüyor. Altı çocuk babası Yücel Yalçın, ekmeğin 3 günde bir pişirildiğini belirterek, "Bir çuval buğday ununu doğal maya ile hamur haline getiriyoruz. Bu hamur üç gün içerisinde yedi kez yeniden yoğurularak mayalanıyor. Dinlendirilerek hazır hale getiriliyor. Daha sonra ise halka haline getirilen hamurların fırınlama işlemi yapılıyor. Bir saat pişilirdikten sonra çıkarıyoruz. Biraz bekletildikten sonra tekrar fırına verip bir daha pişiriyoruz. Pişirme tamamlanınca çıkarıp iyice kurumasını bekledikten sonra poşetliyoruz." dedi.   MİDE PROBLEMİ YAŞAYANLAR İÇİN ŞİFA DEPOSU   Hazırlanan 'fırın kurusu' ekmeğinin özellikle mide problemi yaşayanlar için şifa niteliğinde olduğunu ileri süren Yalçın, "Hamur bilinen diğer hamurlardan çok daha hafif hale geliyor. Mide gaz yaptığında bu ekmek yenilince sancıyı gideriyor. Suda beş dakika bekletildiğinde ise özellikle yaşlıların yiyebilmesi için pamuk kıvamına geliyor. Dişi olmayanlar için elverişli oluyor" diye konuştu.   KİLOSU 6 LİRA     Fırın kurusunun kilosunun 6 liradan satıldığını belirten Yalçın, beş kiloya 37 adet halka ekmeğin düştüğünü ifade ederek, bunun da normal ekmekten daha ucuza geldiğini söyledi. Ekmeğin nemli olmayan ortamlarda iki yıl bayatlamadan saklanabildiğini kaydeden Yalçın, özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin ekmeğe büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde yöreye özgü olarak hazırlanan 'fırın kurusu' ekmeği, iki yıl bayatlamıyor.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde yöreye özgü olarak hazırlanan 'fırın kurusu' ekmeği, iki yıl bayatlamıyor.

 

 

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde fırın işleten 54 yaşındaki Yücel Yalçın'ın hazırladığı 'Fırın kurusu' yörede ve özellikle de gurbetçiler arasında yoğun ilgi görüyor. Altı çocuk babası Yücel Yalçın, ekmeğin 3 günde bir pişirildiğini belirterek, "Bir çuval buğday ununu doğal maya ile hamur haline getiriyoruz. Bu hamur üç gün içerisinde yedi kez yeniden yoğurularak mayalanıyor. Dinlendirilerek hazır hale getiriliyor. Daha sonra ise halka haline getirilen hamurların fırınlama işlemi yapılıyor. Bir saat pişilirdikten sonra çıkarıyoruz. Biraz bekletildikten sonra tekrar fırına verip bir daha pişiriyoruz. Pişirme tamamlanınca çıkarıp iyice kurumasını bekledikten sonra poşetliyoruz." dedi.

 

MİDE PROBLEMİ YAŞAYANLAR İÇİN ŞİFA DEPOSU

 

Hazırlanan 'fırın kurusu' ekmeğinin özellikle mide problemi yaşayanlar için şifa niteliğinde olduğunu ileri süren Yalçın, "Hamur bilinen diğer hamurlardan çok daha hafif hale geliyor. Mide gaz yaptığında bu ekmek yenilince sancıyı gideriyor. Suda beş dakika bekletildiğinde ise özellikle yaşlıların yiyebilmesi için pamuk kıvamına geliyor. Dişi olmayanlar için elverişli oluyor" diye konuştu.

 

KİLOSU 6 LİRA

 

 

Fırın kurusunun kilosunun 6 liradan satıldığını belirten Yalçın, beş kiloya 37 adet halka ekmeğin düştüğünü ifade ederek, bunun da normal ekmekten daha ucuza geldiğini söyledi. Ekmeğin nemli olmayan ortamlarda iki yıl bayatlamadan saklanabildiğini kaydeden Yalçın, özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin ekmeğe büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.