pendik escort bayan
ak

496 Afgan Polis Adayı Daha Mezun Oldu

30.09.2014 - 18:40, Güncelleme: 30.09.2014 - 18:40
 

496 Afgan Polis Adayı Daha Mezun Oldu

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4'üncü dönem eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu.

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4'üncü dönem eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu. Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen 4'üncü dönem mezuniyet törenine Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, Afganistan Büyükelçisi Amanullah Ceyhun, Japonya Büyükelçilik Başkonsolosu Hiroyuki Kondo, Amerikan Büyükelçilik Müsteşarı Dan Ricci, Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral Mashooq Ahmed Silab, JICA Baş Temsilcisi Mayumi Endoh ile kentteki bazı protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunması ile başlayan törende Afgan polislerin eğitim sürecini anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi. Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüstem Temel, "Proje kapsamında Afganistan polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu nitelikli polis adayları yetiştirilmektedir. Dost ve kardeş ülke Afganistan'ın barışı ve huzura kavuşması için Türk milleti olarak Afganistan'a duyduğumuz tarihi dostluğumuzun gereğine yerine getirme bilinciyle, başta emniyet teşkilatımız olmak üzeri ülkemizin tüm kurumlarıyla ortaya koyduğu samimi gayret ve özverili çalışmaların bu ülkeye barış, huzur ve mutluluk getireceğine inanarak çalışmalarımızı azimle sürdürmekteyiz." dedi. Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral Mashooq Ahmed Silab, "Afganistan İslam Cumhuriyeti, dost ve kardeş ülkelerin yardımıyla kolluk kuvvetlerinin ülke içinde veya ülke dışında yetişmeleri konusunda gereken çabayı göstermekte ve bunun koşullarını hazırlamaktadır. Bu doğrultuda 4 farklı dönemde 12 dalda yetişmek üzere dost ve kardeş ülke Türkiye'ye öğrenci göndermiştir" dedi. Afganistan Büyükelçisi Amanullah Ceyhun da eğitimde emeği geçen Polis Okulu yetkililerine teşekkür etti. Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın da mezun olan öğrencilere ülkelerinde yapacakları hizmetler için başarılar diledi. YEMİN EDİP, DİPLOMA ALDILAR   Törende Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 4'üncü dönem biricisi olarak ayrılan komiser yardımcısı Khalıqyar Wala Jan yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın'ın elinden diplomasını aldı. Hediye ve ödüllerin takdim edilmesinin ardından, mezun olan Afgan polisler toplu olarak yemin etti. Yemin töreni sonrası Afgan polisler okul bahçesinde törene katılan davetliler için mini bir tatbikat yaptı. Bu dönem ile birlikte Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan Afgan polis sayısı 2148'e ulaştı. - Sivas
Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4'üncü dönem eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu.

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4'üncü dönem eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı düzenlenen törenle mezun oldu.

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen 4'üncü dönem mezuniyet törenine Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, Afganistan Büyükelçisi Amanullah Ceyhun, Japonya Büyükelçilik Başkonsolosu Hiroyuki Kondo, Amerikan Büyükelçilik Müsteşarı Dan Ricci, Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral Mashooq Ahmed Silab, JICA Baş Temsilcisi Mayumi Endoh ile kentteki bazı protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunması ile başlayan törende Afgan polislerin eğitim sürecini anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi. Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüstem Temel, "Proje kapsamında Afganistan polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu nitelikli polis adayları yetiştirilmektedir. Dost ve kardeş ülke Afganistan'ın barışı ve huzura kavuşması için Türk milleti olarak Afganistan'a duyduğumuz tarihi dostluğumuzun gereğine yerine getirme bilinciyle, başta emniyet teşkilatımız olmak üzeri ülkemizin tüm kurumlarıyla ortaya koyduğu samimi gayret ve özverili çalışmaların bu ülkeye barış, huzur ve mutluluk getireceğine inanarak çalışmalarımızı azimle sürdürmekteyiz." dedi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral Mashooq Ahmed Silab, "Afganistan İslam Cumhuriyeti, dost ve kardeş ülkelerin yardımıyla kolluk kuvvetlerinin ülke içinde veya ülke dışında yetişmeleri konusunda gereken çabayı göstermekte ve bunun koşullarını hazırlamaktadır. Bu doğrultuda 4 farklı dönemde 12 dalda yetişmek üzere dost ve kardeş ülke Türkiye'ye öğrenci göndermiştir" dedi. Afganistan Büyükelçisi Amanullah Ceyhun da eğitimde emeği geçen Polis Okulu yetkililerine teşekkür etti. Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın da mezun olan öğrencilere ülkelerinde yapacakları hizmetler için başarılar diledi.

YEMİN EDİP, DİPLOMA ALDILAR

 

Törende Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 4'üncü dönem biricisi olarak ayrılan komiser yardımcısı Khalıqyar Wala Jan yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın'ın elinden diplomasını aldı. Hediye ve ödüllerin takdim edilmesinin ardından, mezun olan Afgan polisler toplu olarak yemin etti. Yemin töreni sonrası Afgan polisler okul bahçesinde törene katılan davetliler için mini bir tatbikat yaptı. Bu dönem ile birlikte Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan Afgan polis sayısı 2148'e ulaştı. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.