pendik escort bayan
ak

Çocuklara internetin fazlası zarar!

Sağlık 26.09.2014 - 09:07, Güncelleme: 26.09.2014 - 09:07
 

Çocuklara internetin fazlası zarar!

Teknoloji hayatımızın her alanında yerini alırken eski oyunlar yerini bilgisayar ve mobil aygıtlara bıraktı. Çocukların zekasını geliştiren, düşünmeye ve çözüm bulmaya odaklandıran oyunlar yerine sanal zeka ürünleri yaygınlaşıyor.

Internette fazla zaman geçirenler, özellikle de çocuklar bir süre sonra sosyal hayattan koparak içine kapanık bireyler haline geliyor.   Gelişen teknoloji nedeniyle bilgisayarların hayatımızda kapladığı yerin artması ve internet ulaşımının yaygınlaşması, "Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı'nı ortaya çıkardı. Bazı bilim adamları internetin bir hastalık olduğunu savunurken, diğerleri hastalık olmadığını düşünüyor. Son zamanlarda psikoloji alanında yapılan araştırmalar, internette çok fazla zaman geçiren bireylerin, internetten uzaklaştıklarında ya da uzaklaştırıldıklarında, bağımlı insanlarda görülen çekilme etkilerine benzer belirtilerin görüldüğünü gösteriyor.   Uzmanlar, 'bilgisayar ve internet bağımlısı' çocukların ailelerine ise şu önerilerde bulunuyor:  Çocukların facebook hesapların kesinlikle kontrol edilmeli, Bilgisayar aile bireylerinin ortak kullandıkları alanlarda bulundurulmalıdır. Sanal değil değil gerçek arkadaş sanal yerine doğal aktiviteler tercih edilmeli: Çocuklarınızı arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirebilir, onlara yeni olanaklar yaratabilirsiniz. Spor aktivitelerine zaman ayrılmalı: Spor, çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimleri için son derece gerekli bir aktivitedir   Arkadaşlık ilişkileri desteklenmeli: Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini desteklemelisiniz. Yeni arkadaşlık ilişkileri kurması için onu yüreklendirmelisiniz. Çocuğunuz, bilgisayarda çok uzun ve gereksiz zaman geçirmek yerine arkadaşları ile olmayı seçecektir.   Yardım gerekebilir Sosyal beceri eğitimi verilmeli: Çocuklar, kendi akran grupları içinde iletişim kurmaya özendirilmeli.     Uzman yardımı alınmalı: Bunları yaptığınız halde çocuğunuzun giderek bilgisayar oyunlarına, bilgisayarda sohbete bağımlı hale geldiğini gözlüyorsanız ve derslerini etkilemeye başladıysa bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Teknoloji hayatımızın her alanında yerini alırken eski oyunlar yerini bilgisayar ve mobil aygıtlara bıraktı. Çocukların zekasını geliştiren, düşünmeye ve çözüm bulmaya odaklandıran oyunlar yerine sanal zeka ürünleri yaygınlaşıyor.

Internette fazla zaman geçirenler, özellikle de çocuklar bir süre sonra sosyal hayattan koparak içine kapanık bireyler haline geliyor.

 

Gelişen teknoloji nedeniyle bilgisayarların hayatımızda kapladığı yerin artması ve internet ulaşımının yaygınlaşması, "Bilgisayar ve İnternet Bağımlılığı'nı ortaya çıkardı. Bazı bilim adamları internetin bir hastalık olduğunu savunurken, diğerleri hastalık olmadığını düşünüyor. Son zamanlarda psikoloji alanında yapılan araştırmalar, internette çok fazla zaman geçiren bireylerin, internetten uzaklaştıklarında ya da uzaklaştırıldıklarında, bağımlı insanlarda görülen çekilme etkilerine benzer belirtilerin görüldüğünü gösteriyor.

 

Uzmanlar, 'bilgisayar ve internet bağımlısı' çocukların ailelerine ise şu önerilerde bulunuyor:

 Çocukların facebook hesapların kesinlikle kontrol edilmeli, Bilgisayar aile bireylerinin ortak kullandıkları alanlarda bulundurulmalıdır.

Sanal değil değil gerçek arkadaş sanal yerine doğal aktiviteler tercih edilmeli: Çocuklarınızı arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirebilir, onlara yeni olanaklar yaratabilirsiniz.

Spor aktivitelerine zaman ayrılmalı: Spor, çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimleri için son derece gerekli bir aktivitedir

 

Arkadaşlık ilişkileri desteklenmeli: Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini desteklemelisiniz. Yeni arkadaşlık ilişkileri kurması için onu yüreklendirmelisiniz. Çocuğunuz, bilgisayarda çok uzun ve gereksiz zaman geçirmek yerine arkadaşları ile olmayı seçecektir.

 

Yardım gerekebilir

Sosyal beceri eğitimi verilmeli: Çocuklar, kendi akran grupları içinde iletişim kurmaya özendirilmeli.

 

 

Uzman yardımı alınmalı: Bunları yaptığınız halde çocuğunuzun giderek bilgisayar oyunlarına, bilgisayarda sohbete bağımlı hale geldiğini gözlüyorsanız ve derslerini etkilemeye başladıysa bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.