pendik escort bayan
ak

Belediye nihayet engellileri hatırladı!

18.09.2014 - 17:19, Güncelleme: 18.09.2014 - 17:19
 

Belediye nihayet engellileri hatırladı!

Sivas'ta görme engelli vatandaşların rahatça yürümeleri için ‘kabartmalı hissedilebilir yollar’ olarak tanımlanan sarı şerit çizgisi çekiliyor.

Birçok görme engellinin yaşadığı şehrimizde yıllardır engelli vatandaşlar tarafından dilendirilen ve nihayet Sivas Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sarı Şerit’ çalışması şuanda İstasyon caddesi üzerinde ilerliyor.    Vatandaşlar, “Belediyenin sadece merkezi caddelere ‘Sarı Şerit’ çizmekle yetinmeyip şehrin her yerine bu hizmeti götürmesi gerekir “dedi.    Engelliler yıllardır çırpınıyor, ulaşımdaki engeller kalksın diye… İstedikleri öyle atla deve değil. Kaldırımlara, geçitlere rampa yapılsın, trafik ışıklarına sesli sinyalizasyon yerleştirilsin, yaya yollarına görme engellileri yönlendirecek kılavuz yol çizgileri çizilsin, toplu ulaşım araçlarına engellilere uygun aparatlar konulsun… Hepsi bu… Yıllar yılı engellileri yok sayan, feryatlarını duymayan Sivas Belediyesi, yeni yeni bazı adımlar atıyor nihayet.   Sivas belediyesi nihayet engellileri hatırladı. Görme engelliler için sarı yol çizgisi çalışması başladı. Ancak yeni yapılan kaldırımların engelliler için uygun olmaması ve halen engelliler için uygun olmayan kaldırımların yapılmaya devam etmesi ise çözüm bekleyen bir sorun olmaya devam ediyor. Hollanda Sivaslılar Platformu ve Avrupa Sivaslılar Birliği’nin topladığı yardımlarla gönderdiği akülü araçlar her yıl Sivas Belediyesi tarafından engellilere dağıtılmakta, düzenlenen törenlerle bin bir güçlükle engellilere araçlar verilmekte ve belediyenin reklamı yapılmakta. Ama ne yazık ki, kaldırımlar bu araçları kullanmak için dahi yeterli standarda bir türlü kavuşmadı. Sürekli kaldırımların yenilenmesine rağmen iniş çıkış rampaları, genişlikleri, yükseklikleri bir türlü engelliler için düzenlenmedi. Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz gibi yeni yapılan kaldırımlarda dahi engelliler göz ardı ediliyor.   Nihayet geç kalınmış bir çalışma olsa da Sivas belediyesi engelliler için İstasyon caddesi üzerine sarı kılavuz çizgi çalışmalarına başladı. Sivas Bülteni ailesi olarak Sivas Belediyesini yapmış olduğu bu çalışmada destekliyor, tebrik ediyoruz. - SİVAS
Sivas'ta görme engelli vatandaşların rahatça yürümeleri için ‘kabartmalı hissedilebilir yollar’ olarak tanımlanan sarı şerit çizgisi çekiliyor.

Birçok görme engellinin yaşadığı şehrimizde yıllardır engelli vatandaşlar tarafından dilendirilen ve nihayet Sivas Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sarı Şerit’ çalışması şuanda İstasyon caddesi üzerinde ilerliyor. 

 

Vatandaşlar, “Belediyenin sadece merkezi caddelere ‘Sarı Şerit’ çizmekle yetinmeyip şehrin her yerine bu hizmeti götürmesi gerekir “dedi. 

 

Engelliler yıllardır çırpınıyor, ulaşımdaki engeller kalksın diye… İstedikleri öyle atla deve değil. Kaldırımlara, geçitlere rampa yapılsın, trafik ışıklarına sesli sinyalizasyon yerleştirilsin, yaya yollarına görme engellileri yönlendirecek kılavuz yol çizgileri çizilsin, toplu ulaşım araçlarına engellilere uygun aparatlar konulsun… Hepsi bu… Yıllar yılı engellileri yok sayan, feryatlarını duymayan Sivas Belediyesi, yeni yeni bazı adımlar atıyor nihayet.

 

Sivas belediyesi nihayet engellileri hatırladı. Görme engelliler için sarı yol çizgisi çalışması başladı. Ancak yeni yapılan kaldırımların engelliler için uygun olmaması ve halen engelliler için uygun olmayan kaldırımların yapılmaya devam etmesi ise çözüm bekleyen bir sorun olmaya devam ediyor.

Hollanda Sivaslılar Platformu ve Avrupa Sivaslılar Birliği’nin topladığı yardımlarla gönderdiği akülü araçlar her yıl Sivas Belediyesi tarafından engellilere dağıtılmakta, düzenlenen törenlerle bin bir güçlükle engellilere araçlar verilmekte ve belediyenin reklamı yapılmakta. Ama ne yazık ki, kaldırımlar bu araçları kullanmak için dahi yeterli standarda bir türlü kavuşmadı. Sürekli kaldırımların yenilenmesine rağmen iniş çıkış rampaları, genişlikleri, yükseklikleri bir türlü engelliler için düzenlenmedi. Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz gibi yeni yapılan kaldırımlarda dahi engelliler göz ardı ediliyor.

 

Nihayet geç kalınmış bir çalışma olsa da Sivas belediyesi engelliler için İstasyon caddesi üzerine sarı kılavuz çizgi çalışmalarına başladı. Sivas Bülteni ailesi olarak Sivas Belediyesini yapmış olduğu bu çalışmada destekliyor, tebrik ediyoruz. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.