pendik escort bayan
ak

Sivas modern bir imam hatip lisesine kavuşuyor

13.09.2014 - 13:47, Güncelleme: 13.09.2014 - 13:47
 

Sivas modern bir imam hatip lisesine kavuşuyor

Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kılavuz bölgesindeki İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesinde çalışmalar başladı. Sivas için son derece önemli olan 24 derslikli okulun ve 200 kişilik pansiyonunun yapımı için dualarla çalışma

Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kılavuz bölgesindeki İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesinde çalışmalar başladı. Sivas için son derece önemli olan 24 derslikli okulun ve 200 kişilik pansiyonunun yapımı için dualarla çalışmalar başladı.   20 dönüm arazi üzerine yapılacak okulun bu aşamaya gelmesinde büyük gayretleri olan İmam Hatipliler Derneği yönetimi çalışmalarını yerinde görmek üzere Kılavuzdaki yapımına başlanan okul inşaatının olduğu alanda bir araya geldi.   Dernek yönetiminin yanı sıra imam hatip mezunları ve mensuplarının da katılımı ile gerçekleştirilen buluşmada basın açıklaması yapan dernek başkanı Abdussamet Şimşek, Sivas’a yeni ve büyük bir proje ile Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.   Gururlu ve sevinçli olduklarını dile getiren Şimşek, güneşin doğuşuna tanıklık ettiklerini vurgulayarak, “İmam Hatip camiası olarak en önemli hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeyi dernek olarak biz gerçekleştirdik. Bu projeyi yaparkenTürkiyenin farklı yerlerinde olan imam hatip okullarını gezdik. En güzel projeyi bulmaya gayret gösterdik. Projenin çizimini de dernek olarak biz üstlendik. Gerek projesi gerekse de sosyal tesisleriyle örnek olacak bir proje hayata geçiriliyor. İmam hatipliler bu milletin kendi inanç değerleri ile yeniden buluşmasını sağlayan bir medeniyet projesi adıdır. Büyük bir alana temeli atılan bu okulumuz, her şeyiyle örnek olacaktır. İlk etapta 24 derslikli okulumuz ve pansiyonu bir yıl içerisinde tamamlanacaktır. Okulumuz şimdiden Sivas halkına ve camiamıza hayırlı olsun” dedi   Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ‘dindar nesiller yetiştireceğiz’ diyerek İmam Hatip davasına büyük destek verdiğini, imam hatiplere altın çağını yaşattığını belirten Şimşek, “ Sivas’ımıza yeni okul kazandırılması noktasında büyük gayretleri olan başta Milil Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’a milletvekillerimize, Valimiz Alim Barut’a, projeyi yakından takip eden İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Salih Ayhan’a, arsanın imar işlerinin çözülmesinde katkı sağlayan eski belediye başkanı Doğan Ürgüp’e, yeni süreçte her konuda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Sami Aydın’a, projenin hazırlanmasında emeği geçen İstanbul İlim Yayma Cemiyetine, arsanın tahsis işlemleri sırasında yardımcı olan Hüseyin Duman’a, mimari, statik, elektrik ve sihhi tesisat projelerini ücret almadan çizen proje müelleiflerine, projenin bu noktaya gelmesinde çalışan, katkı veren herkese, imam hatip davasına öncülük eden başta İhramcızade İsmail Hakkı Toprak efendiye imam hatipliler derneği yönetimine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.- SİVAS
Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kılavuz bölgesindeki İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesinde çalışmalar başladı. Sivas için son derece önemli olan 24 derslikli okulun ve 200 kişilik pansiyonunun yapımı için dualarla çalışma

Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kılavuz bölgesindeki İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesinde çalışmalar başladı. Sivas için son derece önemli olan 24 derslikli okulun ve 200 kişilik pansiyonunun yapımı için dualarla çalışmalar başladı.

 

20 dönüm arazi üzerine yapılacak okulun bu aşamaya gelmesinde büyük gayretleri olan İmam Hatipliler Derneği yönetimi çalışmalarını yerinde görmek üzere Kılavuzdaki yapımına başlanan okul inşaatının olduğu alanda bir araya geldi.

 

Dernek yönetiminin yanı sıra imam hatip mezunları ve mensuplarının da katılımı ile gerçekleştirilen buluşmada basın açıklaması yapan dernek başkanı Abdussamet Şimşek, Sivas’a yeni ve büyük bir proje ile Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Gururlu ve sevinçli olduklarını dile getiren Şimşek, güneşin doğuşuna tanıklık ettiklerini vurgulayarak, “İmam Hatip camiası olarak en önemli hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeyi dernek olarak biz gerçekleştirdik. Bu projeyi yaparkenTürkiyenin farklı yerlerinde olan imam hatip okullarını gezdik. En güzel projeyi bulmaya gayret gösterdik. Projenin çizimini de dernek olarak biz üstlendik.

Gerek projesi gerekse de sosyal tesisleriyle örnek olacak bir proje hayata geçiriliyor. İmam hatipliler bu milletin kendi inanç değerleri ile yeniden buluşmasını sağlayan bir medeniyet projesi adıdır. Büyük bir alana temeli atılan bu okulumuz, her şeyiyle örnek olacaktır. İlk etapta 24 derslikli okulumuz ve pansiyonu bir yıl içerisinde tamamlanacaktır. Okulumuz şimdiden Sivas halkına ve camiamıza hayırlı olsun” dedi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ‘dindar nesiller yetiştireceğiz’ diyerek İmam Hatip davasına büyük destek verdiğini, imam hatiplere altın çağını yaşattığını belirten Şimşek, “ Sivas’ımıza yeni okul kazandırılması noktasında büyük gayretleri olan başta Milil Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’a milletvekillerimize, Valimiz Alim Barut’a, projeyi yakından takip eden İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Salih Ayhan’a, arsanın imar işlerinin çözülmesinde katkı sağlayan eski belediye başkanı Doğan Ürgüp’e, yeni süreçte her konuda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Sami Aydın’a, projenin hazırlanmasında emeği geçen İstanbul İlim Yayma Cemiyetine, arsanın tahsis işlemleri sırasında yardımcı olan Hüseyin Duman’a, mimari, statik, elektrik ve sihhi tesisat projelerini ücret almadan çizen proje müelleiflerine, projenin bu noktaya gelmesinde çalışan, katkı veren herkese, imam hatip davasına öncülük eden başta İhramcızade İsmail Hakkı Toprak efendiye imam hatipliler derneği yönetimine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.- SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emirhan basligi siz koyun
(16.09.2014 06:30 - #82)
Sorun yasayan biri olarak yazmaktayim.Sivasta imam hatip acilisindan once camilerine adam gibi ezan okuyan,cenaze namazi kildiracak imam tahin etsin.Cami baskanlarina yoneticilerine baktiginizda adamin ayaginin biri cukurda hala ne hikmetse camiyi yonetiyor. Caminin imaminin yerine vekil olan imam da ortada yok s..... bunlar dini de ibadetide para olmus haysiyetsizler Bunun icin muhtarindan cami imami yoneticisinden hepsinden gereken kanunu islem ne ise yapilmali.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.