pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Abdullah Peker; Taşeronlaşma iş kazası riskini artırıyor

10.09.2014 - 14:35, Güncelleme: 10.09.2014 - 14:35
 

Abdullah Peker; Taşeronlaşma iş kazası riskini artırıyor

Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Peker İstanbul’daki Asansör kazası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Peker açıklamasında; İstanbul Mecidiyeköy'de meydana gelen iş kazası , ölen işçilere Allah'tan rahmet dilerken.yakınlarına ve Türk Milletine Başsağlığı diliyorum. Taşeronlaşma iş kazası riskini artırıyor Kölelik şartlarında İş hayatında Varlıklarını devam ettirmek zorunda kalan işçilerimiz, hem ücret yönünden hemde İş güvenliği açısından gerekli yasal düzenlemelerin en kısa zamanda gerçekleştirlmesini ve İLO  (DÜNYA ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ)kriterlerine göre dizayn edilmesi gerekmektedir. Alınacak tedbirlerle iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini belirtirken , söz konusu tedbirlerin alınması ve izlenmesinde iş yerinde örgütlü sendikaların da sorumluluğu olduğunu, düşünüyorum.  taşeronlaşmanın en yoğun olarak yaşandığı inşaat sektörü sendikalı işçi oranı açısından en düşük seviyededir. Diğer taraftan ölümle sonuçlanan iş kazalarında da inşaat sektörü en ön sırada bulunmaktadır. Bu durum bir tesadüf olamaz,  İş kazalarının önlenmesine ilişkin olarak İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatımızda son derece önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlatırken , işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini maliyeti artıran bir unsur olarak değerlendirmeleri sonucu gerekli tedbirlerin alınmadığını, görmekteyiz İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMİ BAĞIMSIZ OLMALI Mevcut mevzuata göre İş Güvenliği Uzmanlarının işveren tarafından istihdam edilen personel statüsünden çıkarılması gerektiğini vurgulamak isterim, bu konudaki denetim yetkisi bağımsız kişi ve kuruluşlara verilmelidir. Avrupa ülkeleri arasında iş kazalarında en çok kayıp veren ülkeler arasında ön sıralardayız.BU DURUM ÇALIŞANLARIMIZA GEREKEN DEĞERİ NE KADAR VERDİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR. diyoruz. - SİVAS
Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Peker İstanbul’daki Asansör kazası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Peker açıklamasında; İstanbul Mecidiyeköy'de meydana gelen iş kazası , ölen işçilere Allah'tan rahmet dilerken.yakınlarına ve Türk Milletine Başsağlığı diliyorum.


Taşeronlaşma iş kazası riskini artırıyor


Kölelik şartlarında İş hayatında Varlıklarını devam ettirmek zorunda kalan işçilerimiz, hem ücret yönünden hemde İş güvenliği açısından gerekli yasal düzenlemelerin en kısa zamanda gerçekleştirlmesini ve İLO  (DÜNYA ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ)kriterlerine göre dizayn edilmesi gerekmektedir.


Alınacak tedbirlerle iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini belirtirken , söz konusu tedbirlerin alınması ve izlenmesinde iş yerinde örgütlü sendikaların da sorumluluğu olduğunu, düşünüyorum.

 taşeronlaşmanın en yoğun olarak yaşandığı inşaat sektörü sendikalı işçi oranı açısından en düşük seviyededir. Diğer taraftan ölümle sonuçlanan iş kazalarında da inşaat sektörü en ön sırada bulunmaktadır. Bu durum bir tesadüf olamaz, 

İş kazalarının önlenmesine ilişkin olarak İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatımızda son derece önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlatırken , işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini maliyeti artıran bir unsur olarak değerlendirmeleri sonucu gerekli tedbirlerin alınmadığını, görmekteyiz


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMİ BAĞIMSIZ OLMALI


Mevcut mevzuata göre İş Güvenliği Uzmanlarının işveren tarafından istihdam edilen personel statüsünden çıkarılması gerektiğini vurgulamak isterim, bu konudaki denetim yetkisi bağımsız kişi ve kuruluşlara verilmelidir.


Avrupa ülkeleri arasında iş kazalarında en çok kayıp veren ülkeler arasında ön sıralardayız.BU DURUM ÇALIŞANLARIMIZA GEREKEN DEĞERİ NE KADAR VERDİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR. diyoruz. - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.