pendik escort bayan
ak

Ablasıyla Aynı Kaderi Paylaştı

25.08.2014 - 23:05, Güncelleme: 25.08.2014 - 23:05
 

Ablasıyla Aynı Kaderi Paylaştı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, karaciğer nakli bekleyen 25 yaşındaki Murat Tarakçı, durumu ağırlaşıp yaşamını yitirdi.

Suşehri Yalnızbağlar Mahallesi'nde oturan Ayşe- Zihni Tarakçı çiftinin 3 çocuğu da genetik bir rahatsızlık olan Wilson hastalığının pençesine düştü. Çocuklarından en büyüğü olan Nurcan Tarakçı, hastalığın ileri safhaya ulaşması sonucu 2004 yılında 18 yaşındayken yaşamını yitirdi.   Çiftin diğer çocukları 25 yaşındaki Murat Tarakçı ile kardeşi 13 yaşındaki Furkan'da da aynı hastalık tespit edildi. Kişiye göre belirsiz veya etkin olarak seyreden hastalık bu kez de Murat Tarakçı'yı yatağa düşürdü. Bir çeşit karaciğer yetmezliği olan hastalığın ağır seyretmeye başladığı Murat Tarakçı yatalak oldu. Daha önce İstanbul'da bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Tarakçı, hastalığın ilerlemesiyle Suşehri'ne ailesinin yanına getirildi. Murat Tarakçı için Suşehri Kaymakamlığı ailenin evine özel hasta yatağı tahsis etti. DHA'nın gündeme getirdiği Tarakçı için uygun karaciğer nakli beklenmeye başlanmıştı. Ancak beklenen karaciğer nakli gerçekleşmeyince evinde yatalak durumda olan Murat Tarakçı dün gece yaşamını yitirdi. Talihsiz gencin Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Wilson hastalığından 10 yıl arayla 3 çocuklarından ikisini kaybeden ailesi büyük üzüntü yaşadı. Aynı hastalığı taşıyan ancak hafif seyreden Furkan Tarakçı'nın da aralıklarla Ankara Dr. Sami Ulus Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtildi. WILSON HASTALIĞI Wilson hastalığı veya Hepatolentiküler dejenerasyon dokularda bakır birikimine yol açan otozomal resesif geçişli genetik bir hastalıktır. Bu hastalık kendini psikiyatrik veya nörolojik belirtilerle ve karaciğer hastalığıyla gösterir. Hastalık ilaçla tedavi edilebilir. Kullanılan ilaç sayesinde vücut bakır emilimini azaltır veya aşırı bakırı vücuttan atar. Ancak bazen hastalığın ilerlemesi yüzünden ilaçların etki etmediği durumlarda ise karaciğer nakli gerekiyor. Anne veya babadan genetik olarak gelen hastalığın, genellikle 6- 20'li yaşlarda ortaya çıktığı biliniyor.  sivasbultien.com, sivasbuleitn.com, sivasbulniet.com, sivasbuliten.com, sivasbutlien.com, sivasbuteiln.com, sivasbutniel.com, sivasbutilen.com, sivasbuetiln.com, sivasbuelitn.com, İnternet Sivas, Sivas haber, Akıncılar haber, Altınyayla haber, Divriği haber, Doğanşar haber, Gemerek haber, Gölova haber, Gürün haber, Hafik haber, İmranlı haber, Kangal haber, Koyulhisar haber, Şarkışla haber, Suşehri haber, Ulaş haber, Yıldızeli haber, Zara haber, suşehri, SUŞEHRİ, SUSEHRI, susehri, haberi, haber, haberler, haberleri, HABER, HABERİ, HABERLERİ, OLAY, kimdir, nedir, hikayesi, olayı, olayları, gelişme, guncel, güncel, spor, magazin
Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, karaciğer nakli bekleyen 25 yaşındaki Murat Tarakçı, durumu ağırlaşıp yaşamını yitirdi.

Suşehri Yalnızbağlar Mahallesi'nde oturan Ayşe- Zihni Tarakçı çiftinin 3 çocuğu da genetik bir rahatsızlık olan Wilson hastalığının pençesine düştü. Çocuklarından en büyüğü olan Nurcan Tarakçı, hastalığın ileri safhaya ulaşması sonucu 2004 yılında 18 yaşındayken yaşamını yitirdi.

 

Çiftin diğer çocukları 25 yaşındaki Murat Tarakçı ile kardeşi 13 yaşındaki Furkan'da da aynı hastalık tespit edildi. Kişiye göre belirsiz veya etkin olarak seyreden hastalık bu kez de Murat Tarakçı'yı yatağa düşürdü. Bir çeşit karaciğer yetmezliği olan hastalığın ağır seyretmeye başladığı Murat Tarakçı yatalak oldu. Daha önce İstanbul'da bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Tarakçı, hastalığın ilerlemesiyle Suşehri'ne ailesinin yanına getirildi. Murat Tarakçı için Suşehri Kaymakamlığı ailenin evine özel hasta yatağı tahsis etti.


DHA'nın gündeme getirdiği Tarakçı için uygun karaciğer nakli beklenmeye başlanmıştı. Ancak beklenen karaciğer nakli gerçekleşmeyince evinde yatalak durumda olan Murat Tarakçı dün gece yaşamını yitirdi. Talihsiz gencin Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.


Wilson hastalığından 10 yıl arayla 3 çocuklarından ikisini kaybeden ailesi büyük üzüntü yaşadı. Aynı hastalığı taşıyan ancak hafif seyreden Furkan Tarakçı'nın da aralıklarla Ankara Dr. Sami Ulus Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtildi.


WILSON HASTALIĞI


Wilson hastalığı veya Hepatolentiküler dejenerasyon dokularda bakır birikimine yol açan otozomal resesif geçişli genetik bir hastalıktır. Bu hastalık kendini psikiyatrik veya nörolojik belirtilerle ve karaciğer hastalığıyla gösterir. Hastalık ilaçla tedavi edilebilir. Kullanılan ilaç sayesinde vücut bakır emilimini azaltır veya aşırı bakırı vücuttan atar. Ancak bazen hastalığın ilerlemesi yüzünden ilaçların etki etmediği durumlarda ise karaciğer nakli gerekiyor. Anne veya babadan genetik olarak gelen hastalığın, genellikle 6- 20'li yaşlarda ortaya çıktığı biliniyor. 

sivasbultien.com, sivasbuleitn.com, sivasbulniet.com, sivasbuliten.com, sivasbutlien.com, sivasbuteiln.com, sivasbutniel.com, sivasbutilen.com, sivasbuetiln.com, sivasbuelitn.com, İnternet Sivas, Sivas haber, Akıncılar haber, Altınyayla haber, Divriği haber, Doğanşar haber, Gemerek haber, Gölova haber, Gürün haber, Hafik haber, İmranlı haber, Kangal haber, Koyulhisar haber, Şarkışla haber, Suşehri haber, Ulaş haber, Yıldızeli haber, Zara haber, suşehri, SUŞEHRİ, SUSEHRI, susehri, haberi, haber, haberler, haberleri, HABER, HABERİ, HABERLERİ, OLAY, kimdir, nedir, hikayesi, olayı, olayları, gelişme, guncel, güncel, spor, magazin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.