pendik escort bayan
ak

Eğitimcilerden 'Rotasyon' Tepkisi

Kültür-Sanat 25.08.2014 - 22:53, Güncelleme: 25.08.2014 - 22:53
 

Eğitimcilerden 'Rotasyon' Tepkisi

Sivas'ta Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yaptıkları basın açıklamasında öğretmenlere yönelik rotasyona tepki gösterdi.

Sivas'ta Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yaptıkları basın açıklamasında öğretmenlere yönelik rotasyona tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan sendika üyeleri, 'Eğitimde bütün kapılar kaosa açılıyor' yazılı pankart açtı. Ellerinde 'Kadrolaşmaya hayır' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, öğretmenlere yönelik rotasyona tepki gösterdi. Eğitimcilerin siyasi görüş ve inançları nedeniyle cezalandırılmaması gerektiğini belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, "Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat ya da 'sözlü sınav' yöntemi üzerinden yeni bir siyasal kadrolaşma hareketi başlatılmıştır. Daha önce girdikleri sınavlarla müdür olan çok sayıda okul müdürü, MEB'de görev alan ve tamamına yakını 'siyasal kadro' olarak atanan üst düzey yöneticilerin verdiği puanlarla değerlendirilmiş, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi referans ve sendikal aidiyetler doğrudan belirleyici hale gelmiştir. Eğitimin bütün kademelerinde yöneticiler belirlenirken, hiç kimse siyasi görüş, kimlik, mezhep, inanç ya da sendika farklılığı nedeniyle fiilen cezalandırılmamalı, değerlendirme ölçütleri tamamen objektif ve bilimsel kriterlere dayanarak belirlenmelidir" dedi.   'ROTASYON KAOSUN HABERCİSİDİR' Torba yasa ile getirilen rotasyon ve sözlü sınavın kabul edilemeyeceğini belirten Doğan, "Torba yasa tasarısının 98'inci maddesinde yer alan düzenleme ile bir süredir kamuoyunda tartışılan öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması eğitimde yeni bir kaosun habercisidir. Eğitimde rotasyon tartışmaları ve aday öğretmenlerin sözlü sınav ile kadroya geçirilmek istenmesi, MEB'in okul müdürlerinin ardından, öğretmenlere yönelik olarak da büyük ve kapsamlı bir operasyona hazırlandığını göstermektedir. Eğitimde tıpkı baskıcı otoriter rejimlerde olduğu gibi, fiilen 'hükümet öğretmenliği' uygulamaları hayata geçirilmek istenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması halinde tarihte Kavimler Göçünden sonra en büyük yer değiştirme hareketinin yaşanması kaçınılmazdır" dedi. - Sivas sivasbuenitl.com, sivasbueitnl.com, sivasbuntile.com, sivasbuneilt.com, sivasbunlite.com, sivasbunitle.com, sivasbuitlne.com, sivasbuielnt.com, sivasbuinlte.com, sivasbuiltne.com, sivasblutine.com, sivasblueint.com, sivasblunite.com, sivasbluitne.com, haber, Sivas, ta, Eğitimcilerden, Rotasyon, Tepkisi, haberler, haberi, haberleri, HABER, HABERLER, Milli Eğitim Bakanlığı, Önder Doğan, Mem, Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB, M.E.B, Sivas
Sivas'ta Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yaptıkları basın açıklamasında öğretmenlere yönelik rotasyona tepki gösterdi.

Sivas'ta Eğitim-Sen üyesi bir grup eğitimci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yaptıkları basın açıklamasında öğretmenlere yönelik rotasyona tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan sendika üyeleri, 'Eğitimde bütün kapılar kaosa açılıyor' yazılı pankart açtı. Ellerinde 'Kadrolaşmaya hayır' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, öğretmenlere yönelik rotasyona tepki gösterdi. Eğitimcilerin siyasi görüş ve inançları nedeniyle cezalandırılmaması gerektiğini belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, "Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat ya da 'sözlü sınav' yöntemi üzerinden yeni bir siyasal kadrolaşma hareketi başlatılmıştır. Daha önce girdikleri sınavlarla müdür olan çok sayıda okul müdürü, MEB'de görev alan ve tamamına yakını 'siyasal kadro' olarak atanan üst düzey yöneticilerin verdiği puanlarla değerlendirilmiş, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi referans ve sendikal aidiyetler doğrudan belirleyici hale gelmiştir. Eğitimin bütün kademelerinde yöneticiler belirlenirken, hiç kimse siyasi görüş, kimlik, mezhep, inanç ya da sendika farklılığı nedeniyle fiilen cezalandırılmamalı, değerlendirme ölçütleri tamamen objektif ve bilimsel kriterlere dayanarak belirlenmelidir" dedi.

 

'ROTASYON KAOSUN HABERCİSİDİR'

Torba yasa ile getirilen rotasyon ve sözlü sınavın kabul edilemeyeceğini belirten Doğan, "Torba yasa tasarısının 98'inci maddesinde yer alan düzenleme ile bir süredir kamuoyunda tartışılan öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması eğitimde yeni bir kaosun habercisidir. Eğitimde rotasyon tartışmaları ve aday öğretmenlerin sözlü sınav ile kadroya geçirilmek istenmesi, MEB'in okul müdürlerinin ardından, öğretmenlere yönelik olarak da büyük ve kapsamlı bir operasyona hazırlandığını göstermektedir. Eğitimde tıpkı baskıcı otoriter rejimlerde olduğu gibi, fiilen 'hükümet öğretmenliği' uygulamaları hayata geçirilmek istenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon uygulaması halinde tarihte Kavimler Göçünden sonra en büyük yer değiştirme hareketinin yaşanması kaçınılmazdır" dedi. - Sivas

sivasbuenitl.com, sivasbueitnl.com, sivasbuntile.com, sivasbuneilt.com, sivasbunlite.com, sivasbunitle.com, sivasbuitlne.com, sivasbuielnt.com, sivasbuinlte.com, sivasbuiltne.com, sivasblutine.com, sivasblueint.com, sivasblunite.com, sivasbluitne.com, haber, Sivas, ta, Eğitimcilerden, Rotasyon, Tepkisi, haberler, haberi, haberleri, HABER, HABERLER, Milli Eğitim Bakanlığı, Önder Doğan, Mem, Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB, M.E.B, Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.