pendik escort bayan
ak

Sivas Müftüsü: Gençliğin Durumu Hoşumuza Gitmiyor

19.08.2014 - 18:46, Güncelleme: 19.08.2014 - 18:46
 

Sivas Müftüsü: Gençliğin Durumu Hoşumuza Gitmiyor

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, gençliğin durumunu beğenmediklerini belirterek, "Son yıllara baktığımızda gençliğimizin durumu çok da iç açıcı değil. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim yaşına kadar düşmüş durumda.

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, gençliğin durumunu beğenmediklerini belirterek, "Son yıllara baktığımızda gençliğimizin durumu çok da iç açıcı değil. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim yaşına kadar düşmüş durumda. Gerçekten ahlaki anlamda bir çöküntü söz konusu" dedi. Sivas'ta 2 ay süren yaz Kuran kurslarının sona ermesi nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesinde program düzenledi. Programa, Sivas Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, bazı il protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Recep Şükrü Balkan, 2 aylık Kuran ve din eğitimi ile çocukların eğitim sezonuna manevi anlamda hazır hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yaz Kuran kurslarının önemine değinen Balkan şöyle konuştu: "Son yıllara baktığımızda, gençliğimizin durumu çok da iç açıcı değil. Bundan dolayı bu yaz Kuran kursları bizim açımızdan, milletimiz açısından çok büyük önem arz ediyor. Unutmayalım ki bir çoğumuz, gerekli olan dini bilgileri yaz Kuran kursunda öğrenmiştir. Kurslardan öğrendikleri bilgilerle hayatlarına şekil vermişlerdir. Dolayısıyla çok önemli. Genel anlamda baktığımızda, gençlerimizin içine düştüğü durum hoşumuza gitmiyor. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim yaşına kadar düşmüş durumda. Gerçekten ahlaki anlamda bir çöküntü söz konusu. Bunu gözardı edemeyiz. O yüzden hepimize görev düşüyor. Çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatmak hepimizin başlıca vazifeleri arasında yer alıyor. Çünkü gün gelecek dizimizi dövmek, ah etmek işe yaramayacak. Ağaç yaşken eğilir, çocuklarımızı bu yaşta eğitmemiz gerekiyor. Hem dini anlamda, hem milli anlamda. Bizler elimizden geldiğince buna gayret ediyoruz." Konuşmaların ardından çocuklar için çeşitli gösteriler sunularak ilahiler okundu. Bu yıl Sivas'ta açılan 992 yaz Kuran kursunda, 23 bin 862 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi. - Sivas   sivazsbulteni.com, sivadsbulteni.com, sivaxsbulteni.com, sivasulteni.com, sivasgbulteni.com, sivashbulteni.com, sivasbhulteni.com, sivasbkulteni.com, sivasb8ulteni.com, sivasbyulteni.com, sivasbuklteni.com, sivasbuplteni.com, sivasbulfteni.com, sivasbulhteni.com, sivasbulten.com
Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, gençliğin durumunu beğenmediklerini belirterek, "Son yıllara baktığımızda gençliğimizin durumu çok da iç açıcı değil. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim yaşına kadar düşmüş durumda.

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, gençliğin durumunu beğenmediklerini belirterek, "Son yıllara baktığımızda gençliğimizin durumu çok da iç açıcı değil. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim yaşına kadar düşmüş durumda. Gerçekten ahlaki anlamda bir çöküntü söz konusu" dedi.

Sivas'ta 2 ay süren yaz Kuran kurslarının sona ermesi nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesinde program düzenledi. Programa, Sivas Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, bazı il protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Recep Şükrü Balkan, 2 aylık Kuran ve din eğitimi ile çocukların eğitim sezonuna manevi anlamda hazır hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yaz Kuran kurslarının önemine değinen Balkan şöyle konuştu:

"Son yıllara baktığımızda, gençliğimizin durumu çok da iç açıcı değil. Bundan dolayı bu yaz Kuran kursları bizim açımızdan, milletimiz açısından çok büyük önem arz ediyor. Unutmayalım ki bir çoğumuz, gerekli olan dini bilgileri yaz Kuran kursunda öğrenmiştir. Kurslardan öğrendikleri bilgilerle hayatlarına şekil vermişlerdir. Dolayısıyla çok önemli. Genel anlamda baktığımızda, gençlerimizin içine düştüğü durum hoşumuza gitmiyor. Uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim yaşına kadar düşmüş durumda. Gerçekten ahlaki anlamda bir çöküntü söz konusu. Bunu gözardı edemeyiz. O yüzden hepimize görev düşüyor. Çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatmak hepimizin başlıca vazifeleri arasında yer alıyor. Çünkü gün gelecek dizimizi dövmek, ah etmek işe yaramayacak. Ağaç yaşken eğilir, çocuklarımızı bu yaşta eğitmemiz gerekiyor. Hem dini anlamda, hem milli anlamda. Bizler elimizden geldiğince buna gayret ediyoruz."

Konuşmaların ardından çocuklar için çeşitli gösteriler sunularak ilahiler okundu. Bu yıl Sivas'ta açılan 992 yaz Kuran kursunda, 23 bin 862 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi. - Sivas

 

sivazsbulteni.com, sivadsbulteni.com, sivaxsbulteni.com, sivasulteni.com, sivasgbulteni.com, sivashbulteni.com, sivasbhulteni.com, sivasbkulteni.com, sivasb8ulteni.com, sivasbyulteni.com, sivasbuklteni.com, sivasbuplteni.com, sivasbulfteni.com, sivasbulhteni.com, sivasbulten.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.