pendik escort bayan
ak

Sivas'lı ak kadınlardan İsrail'e lanet yağdı

26.07.2014 - 13:08, Güncelleme: 26.07.2014 - 13:08
 

Sivas'lı ak kadınlardan İsrail'e lanet yağdı

AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı, kent meydanında toplanarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk beraberindeki kadınlar başlarını beyaz yazma ile örterek, üzerlerinde; ‘Bebek katili İsrail’, ‘Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Gazze, İsrail’e mezar olacak’, ‘Ortadoğu’dan defol’ yazılı dövizleri taşıdılar. Çocukların da yer aldığı eylemde, kadınlar kucaklarında kanlı kundaklara sarılı oyuncak bebek taşıdı.   Filistin’de hamile kadınların ve çocukların öldürüldüğünü söyleyen Öztürk, “Anneler ağlamasın istedik. Herkesin dikkatini çekmek istedik. Belki buradan hiç bir şey yapamayız elimizden bir şey gelmez ama en azından bir Fatiha okuruz, bir dua ederiz mübarek günlerde. O yüzden arkadaşlarla beraber toplandık ve beyaz yazma örttük. Biz, bütün dünyanın, bütün Müslüman aleminin herkesin barış ve sevgi içerisinde yaşamasını istiyoruz. Özellikle çocuklar için bunu istiyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz. Sadece Müslümanlar için değil bütün dünya çocukları, dünya kadınları için istiyoruz. Anneler gününü kutluyoruz bir yandan da kadınları ve anneleri üzüyoruz. Çocukları öldürüyoruz. Bu vicdanı olan hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir şey. Bir hayvan ölünce bile ayağa kalkan dünya, bu çocuklar öldüğü zaman neredeler? onu merak ediyoruz. Ben buradan özellikle kadınlara sesleniyorum. En ufak bir şeyde ayaklanıyoruz, bağırıyoruz, çağırıyoruz. Bu ölen çocukları kendi evlatlarınız gibi kabul edip dua etmenizi istiyorum. Bundan sonraki süreçlerde inşallah anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin diyoruz. O ölen çocuklarda bizim çocuklarımız, biz Müslüman gayrimüslim diye de ayırt etmiyoruz. Siyahı beyazı hepsi bizim çocuklarımız” diye konuştu. Yaklaşık 2 saat kent meydanında oturan kadınlar hep birlikte Gazze için el açıp dua etti. Kadın Kolları Başkanı Öztürk dünyaya barış getirmesi için beyaz güvercini öperek gökyüzüne bıraktı.   Programda İl Başkanı Ziya Şahin’in eşi Şerife Şahin’de yer aldı.
AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı, kent meydanında toplanarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk beraberindeki kadınlar başlarını beyaz yazma ile örterek, üzerlerinde; ‘Bebek katili İsrail’, ‘Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Gazze, İsrail’e mezar olacak’, ‘Ortadoğu’dan defol’ yazılı dövizleri taşıdılar.

Çocukların da yer aldığı eylemde, kadınlar kucaklarında kanlı kundaklara sarılı oyuncak bebek taşıdı.

 

Filistin’de hamile kadınların ve çocukların öldürüldüğünü söyleyen Öztürk, “Anneler ağlamasın istedik. Herkesin dikkatini çekmek istedik. Belki buradan hiç bir şey yapamayız elimizden bir şey gelmez ama en azından bir Fatiha okuruz, bir dua ederiz mübarek günlerde. O yüzden arkadaşlarla beraber toplandık ve beyaz yazma örttük. Biz, bütün dünyanın, bütün Müslüman aleminin herkesin barış ve sevgi içerisinde yaşamasını istiyoruz. Özellikle çocuklar için bunu istiyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz. Sadece Müslümanlar için değil bütün dünya çocukları, dünya kadınları için istiyoruz. Anneler gününü kutluyoruz bir yandan da kadınları ve anneleri üzüyoruz. Çocukları öldürüyoruz. Bu vicdanı olan hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir şey. Bir hayvan ölünce bile ayağa kalkan dünya, bu çocuklar öldüğü zaman neredeler? onu merak ediyoruz. Ben buradan özellikle kadınlara sesleniyorum. En ufak bir şeyde ayaklanıyoruz, bağırıyoruz, çağırıyoruz. Bu ölen çocukları kendi evlatlarınız gibi kabul edip dua etmenizi istiyorum. Bundan sonraki süreçlerde inşallah anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin diyoruz. O ölen çocuklarda bizim çocuklarımız, biz Müslüman gayrimüslim diye de ayırt etmiyoruz. Siyahı beyazı hepsi bizim çocuklarımız” diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat kent meydanında oturan kadınlar hep birlikte Gazze için el açıp dua etti. Kadın Kolları Başkanı Öztürk dünyaya barış getirmesi için beyaz güvercini öperek gökyüzüne bıraktı.

 

Programda İl Başkanı Ziya Şahin’in eşi Şerife Şahin’de yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.