pendik escort bayan
ak

3 şehit verilen çatışmanın ayrıntıları ortaya çıktı

24.07.2014 - 21:43, Güncelleme: 24.07.2014 - 21:43
 

3 şehit verilen çatışmanın ayrıntıları ortaya çıktı

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nin Suriye sınırında PYD/PKK teröristleri tarafından şehit edilen 3 askerden Yiğit Şahan'ın annesi Melek Şahan, oğlunun ve iki silah arkadaşının tuzağa düşürüldüklerini ileri sürdü.

  Geçen pazartesi, Ceylanpınar'da sınırın güvenliğinden sorumlu olan askerler, nöbet kulübesinde bulundukları sırada, sınırdan kaçak geçiş yapmak isteyen grupla silahlı çatışmaya girdi. Genelkurmay'ın, PYD/PKK üyesi olduklarını açıkladıkları teröristlerle çıkan çatışma sonrasında, er Adem Döğüşğen, Berat Sağırkaya ile sıhhiye onbaşı Yiğit Şahan şehit oldu. Şehit askerler, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerinin ardından gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. ACILI ANNENİN TUZAK ŞÜPHESİ Şehit oğlu Yiğit Şahan'ın tabutu başında, "Oğlum, seni nasıl gönderdim, nasıl aldım annem. Ama kanın yerde kalmadı. İki kişiyi öldürmüşler" diye ağıt yakan anne Melek Şahan'ın askeri yetkililerin olayın nasıl olduğunu kendilerine anlattıklarını söyledi. Buna göre olay günü sınırdaki nöbet kulübesinde bulunan şehit olan askerlerin, bir çobanın kendilerine doğru yaklaşıp 'Kaçakçılar geliyor' diye bağırmasının ardından yerlerini terk ettikleri ileri sürüldü. Kurallar göre nöbet kulübesini terk etmemeleri gereken askerler, teröristlere doğru yaklaştı. Karanlığın da etkisiyle teröristleri fark etmeyen askerlerin yaklaştıkları sırada, açılan ateşle yaralanıp şehit oldukları öğrenildi. Sonrasında bölgeye gelen takviye kuvvetlerin kaşı ateş açması üzerine ise, 6 teröristin hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayın ayrıntılarının kendilerine anlatıldığını ama ne olursa olsun oğlunun artık yanında olmadığını dile getiren Melek Şahan, "Bizi bunları komutanları anlattı. Onların anlattıklarından sonra ben yavrularımızın tuzağa düşürüldüklerini düşündüm. Benim aklıma o geldi. Ama komutanları bunu böyle söylemedi. Nöbet yerlerini de terk etmemeleri gerekiyormuş, ama işte delikanlılık var, belki de ecelleri geldi öylece dinlemeyip o yöne gitmişler. Zaten 18 metreden de kalaşnikofla taramışlar" dedi. NURCAN'A, PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR Bu arada, şehit Yiğit Şahan'ın, silah arkadaşlarını yere yatırıp ismini yazdırdığı sözlüsü Nurcan Keskin ise, olayı ilk öğrendiğinde fenalık geçirince hastaneye kaldırıldı. Tedavisini yarım bırakıp sözlüsünün cenaze törenine katılan Nurcan Keskin'in, yaşadığı büyük acı bu sırada da devam etti ve yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Keskin için ailesi, uzman desteği almaya da karar verdi. Nurcan Keskin'in, psikolojik destek almaya başladığı öğrenildi.
ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nin Suriye sınırında PYD/PKK teröristleri tarafından şehit edilen 3 askerden Yiğit Şahan'ın annesi Melek Şahan, oğlunun ve iki silah arkadaşının tuzağa düşürüldüklerini ileri sürdü.

 

Geçen pazartesi, Ceylanpınar'da sınırın güvenliğinden sorumlu olan askerler, nöbet kulübesinde bulundukları sırada, sınırdan kaçak geçiş yapmak isteyen grupla silahlı çatışmaya girdi. Genelkurmay'ın, PYD/PKK üyesi olduklarını açıkladıkları teröristlerle çıkan çatışma sonrasında, er Adem Döğüşğen, Berat Sağırkaya ile sıhhiye onbaşı Yiğit Şahan şehit oldu. Şehit askerler, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenlerinin ardından gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.


ACILI ANNENİN TUZAK ŞÜPHESİ


Şehit oğlu Yiğit Şahan'ın tabutu başında, "Oğlum, seni nasıl gönderdim, nasıl aldım annem. Ama kanın yerde kalmadı. İki kişiyi öldürmüşler" diye ağıt yakan anne Melek Şahan'ın askeri yetkililerin olayın nasıl olduğunu kendilerine anlattıklarını söyledi.


Buna göre olay günü sınırdaki nöbet kulübesinde bulunan şehit olan askerlerin, bir çobanın kendilerine doğru yaklaşıp 'Kaçakçılar geliyor' diye bağırmasının ardından yerlerini terk ettikleri ileri sürüldü. Kurallar göre nöbet kulübesini terk etmemeleri gereken askerler, teröristlere doğru yaklaştı. Karanlığın da etkisiyle teröristleri fark etmeyen askerlerin yaklaştıkları sırada, açılan ateşle yaralanıp şehit oldukları öğrenildi. Sonrasında bölgeye gelen takviye kuvvetlerin kaşı ateş açması üzerine ise, 6 teröristin hayatını kaybettiği tespit edildi.


Olayın ayrıntılarının kendilerine anlatıldığını ama ne olursa olsun oğlunun artık yanında olmadığını dile getiren Melek Şahan, "Bizi bunları komutanları anlattı. Onların anlattıklarından sonra ben yavrularımızın tuzağa düşürüldüklerini düşündüm. Benim aklıma o geldi. Ama komutanları bunu böyle söylemedi. Nöbet yerlerini de terk etmemeleri gerekiyormuş, ama işte delikanlılık var, belki de ecelleri geldi öylece dinlemeyip o yöne gitmişler. Zaten 18 metreden de kalaşnikofla taramışlar" dedi.


NURCAN'A, PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR


Bu arada, şehit Yiğit Şahan'ın, silah arkadaşlarını yere yatırıp ismini yazdırdığı sözlüsü Nurcan Keskin ise, olayı ilk öğrendiğinde fenalık geçirince hastaneye kaldırıldı. Tedavisini yarım bırakıp sözlüsünün cenaze törenine katılan Nurcan Keskin'in, yaşadığı büyük acı bu sırada da devam etti ve yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Keskin için ailesi, uzman desteği almaya da karar verdi. Nurcan Keskin'in, psikolojik destek almaya başladığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.