pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Köksal; Basın ülkemiz için çok önemlidir

24.07.2014 - 21:26, Güncelleme: 24.07.2014 - 21:26
 

Köksal; Basın ülkemiz için çok önemlidir

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, basının bir ülke için çok önemli olduğunu söyledi

24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Sesob Başkanı Köksal , basının olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından asla söz edilemeyeceğini belirterek, ” 24 Temmuz 1908 tarihinin, basın çalışanları ile basın kuruluşlarının yanı sıra Türkiye cumhuriyeti açısından da özgürlüklerin önünün açılması bakımından önemli bir gündür. Sansürün kaldırılması ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir Kişilerin hak ve özgürlüklerini gerektiği şekilde yaşayabildiği toplumlarda, saydam ve demokratik bir rejimin gereği olarak “Haberleşme Özgürlüğü” son derece önemlidir. Görevini toplumsal değerle saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili güçlerinden biridir.. Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Buna rağmen bu görevde çalışan basın mensupları, tüm sıkıntılara göğüs gererek haber yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için işlerini yürütmeye devam etmektedir.   Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken, bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olmaktadırlar.   Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.”dedi   Köksal, Yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarına, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personellerine çalışmalarında başarılar diledikten sonra, basın emekçilerinin bayramlarını kutladı.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, basının bir ülke için çok önemli olduğunu söyledi

24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Sesob Başkanı Köksal , basının olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından asla söz edilemeyeceğini belirterek, ” 24 Temmuz 1908 tarihinin, basın çalışanları ile basın kuruluşlarının yanı sıra Türkiye cumhuriyeti açısından da özgürlüklerin önünün açılması bakımından önemli bir gündür. Sansürün kaldırılması ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir

Kişilerin hak ve özgürlüklerini gerektiği şekilde yaşayabildiği toplumlarda, saydam ve demokratik bir rejimin gereği olarak “Haberleşme Özgürlüğü” son derece önemlidir.

Görevini toplumsal değerle saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili güçlerinden biridir.. Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Buna rağmen bu görevde çalışan basın mensupları, tüm sıkıntılara göğüs gererek haber yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için işlerini yürütmeye devam etmektedir.

 

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken, bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olmaktadırlar.

 

Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.”dedi

 

Köksal, Yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarına, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personellerine çalışmalarında başarılar diledikten sonra, basın emekçilerinin bayramlarını kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.