pendik escort bayan
ak

One Plus One Satışa Çıktı!

Sağlık 21.07.2014 - 23:36, Güncelleme: 21.07.2014 - 23:36
 

One Plus One Satışa Çıktı!

One Plus One ne zaman çıkacak ? Sonunda satışa çıkıyor! Yılan hikayesine dönen One Plus One artık telefon pazarına sunulacak. Akıllı cep telefonunun normalde Mart ayı içerisinde sunulması bekleniyordu. Lansman tanıtımının ardından bir çok ülkeye gideceği

One Plus üst düzey yöneticileri, akıllı telefon da ki işletim sistemiiçerisin de var olan bir açık ( bug ) gereği hem lansman tarihini hem de telefonu pazara sürmeyi ertelemişti. One Plus ilk defa stock romlu bir telefon üretecek. Kullanılacak işletim sistemi android 4.4, rom ise cyanogenmod. Hatırlarsanız çok fazla değil bir ay içerisinde SSL sertifikalarında bir HeartBleed açığı çıkmıştı. Heartbleed açığının maddi zararı o kadar fazla ki hala kaç kişinin bu açıktan zarar gördüğü hakkında bir inografik, açıklama elimize ulaşmadı. Üstelik bu açığın bulunması da o kadar zor değil, eğer programlama da acemi biriyseniz siz bile bulabilirmişsiniz. Bundan sadece masaüstü ya da diz üstü bilgisayarları etkilenmedi aynı zamanda akıllı telefonlar da etkilendi. Bunlardan biri de Cyanogenmod, One Plus firması da Cyanogenmod‘ da böyle bir açık söz konusu olduğu için . Piyasaya sürülecek tüm telefonlar üzerinde tekrar bir çalışma başlattı ve açığı gidermiş olacak ki, tekrardan lansman tarihi açıklandı. 2014 yılına bomba gibi giren bu telefonun işi gerçekten arap saçına döndü. One Plus kimdir? One Plus ekibi normal de Cyanogenmod takımı içerisin de var olan bir grup. Peki bu grup neden Cyanogenmod‘ dan ayrıldı? Cyanogenmod ekibi Çinli dev akıllı telefon üreticisi olan Oppo firması ile görüşmüştü. Bu görüşmeler dahilin de Oppo ‘ nun telefonlarına Stock Rom olarak Cyanogenmod gelecekti. Haliyle geldi fakat Cyanogenmod ekibinden kopmalar başladı. Bu kopan grupta kendi akıllı cep telefonlarını üretmeyi amaçladılar ve bu amaçlarına da ulaştılar. Cyanogenmod‘ dan kopan grup romu geliştirmeye devam ettiler ve kendi telefonları olan One Plus One‘a eklediler. Doğru reklam stratejisi ile de kendilerini dünyaya duyuran One Plus ekibinin ismi de artık devlerin arasında geçmeye başladı. One Plus One özellikleri ( donanım ) neler ? Gorilla glass 3 ekranı ile gelerek kalite bir cam kullanılmış. One Plus ekranı FULL HD bir görüntü kalitesi sağlıyor. CPU gücünü Qualcomm‘ dan almayı tercih eden One Plus telefonların da Snapdragon 801 işlemcisine yer vermiş. Snapdragon 801 hali hazırda 64 bit desteği vermiyor fakat dört çekirdekli bir performans sağlıyor. Akıllı telefon da ekran kartı olarak Adreno 330 seçilmiş. Bunun yanın da bir bombası ise 4K çözünürlükte video çeken bir kameraya sahip. Telefon stock olarak 3 gb ram ile geliyor, fakat bunun 1 gb ‘ ını işletim sistemine gittiği için size 2 gb kalıyor. Ram miktarı da oldukça tatmin edici. One Plus ne kadar ? Akıllı cep telefonu şu an ki hali ile Çin‘ de 16 gblık modeli 300 dolardan satılıyor. One Plus One‘ ın ayrıca 64 gb lık versiyonu da bulunmakta. Hali hazır da bir çok ülke için satışa çıkması beklenilen telefon , Çin dışın da Türkiye ‘ de dahil hiç bir ülkeye gitmedi ve satılmadı. Bu açığın One Plus firmasına mutlak maddi zararları vardır. Bu zararın telefonun fiyatına bir etki edip etmeyeceği ise merak konusu.  
One Plus One ne zaman çıkacak ? Sonunda satışa çıkıyor! Yılan hikayesine dönen One Plus One artık telefon pazarına sunulacak. Akıllı cep telefonunun normalde Mart ayı içerisinde sunulması bekleniyordu. Lansman tanıtımının ardından bir çok ülkeye gideceği

One Plus üst düzey yöneticileri, akıllı telefon da ki işletim sistemiOnePlusOne-HandsOn-05-580-90içerisin de var olan bir açık ( bug ) gereği hem lansman tarihini hem de telefonu pazara sürmeyi ertelemişti. One Plus ilk defa stock romlu bir telefon üretecek. Kullanılacak işletim sistemi android 4.4, rom ise cyanogenmod. Hatırlarsanız çok fazla değil bir ay içerisinde SSL sertifikalarında bir HeartBleed açığı çıkmıştı. Heartbleed açığının maddi zararı o kadar fazla ki hala kaç kişinin bu açıktan zarar gördüğü hakkında bir inografik, açıklama elimize ulaşmadı. Üstelik bu açığın bulunması da o kadar zor değil, eğer programlama da acemi biriyseniz siz bile bulabilirmişsiniz. Bundan sadece masaüstü ya da diz üstü bilgisayarları etkilenmedi aynı zamanda akıllı telefonlar da etkilendi. Bunlardan biri de Cyanogenmod, One Plus firması da Cyanogenmod‘ da böyle bir açık söz konusu olduğu için . Piyasaya sürülecek tüm telefonlar üzerinde tekrar bir çalışma başlattı ve açığı gidermiş olacak ki, tekrardan lansman tarihi açıklandı. 2014 yılına bomba gibi giren bu telefonun işi gerçekten arap saçına döndü. One Plus kimdir?

One Plus ekibi normal de Cyanogenmod takımı içerisin de var olan bir grup. Peki bu grup neden Cyanogenmod‘ dan ayrıldı? Cyanogenmod ekibi Çinli dev akıllı telefon üreticisi olan Oppo firması ile görüşmüştü. Bu görüşmeler dahilin de Oppo ‘ nun telefonlarına Stock Rom olarak Cyanogenmod gelecekti. Haliyle geldi fakat Cyanogenmod ekibinden kopmalar başladı. Bu kopan grupta kendi akıllı cep telefonlarını üretmeyi amaçladılar ve bu amaçlarına da ulaştılar. Cyanogenmod‘ dan kopan grup romu geliştirmeye devam ettiler ve kendi telefonları olan One Plus One‘a eklediler. Doğru reklam stratejisi ile de kendilerini dünyaya duyuran One Plus ekibinin ismi de artık devlerin arasında geçmeye başladı.

One Plus One özellikleri ( donanım ) neler ? Gorilla glass 3 ekranı ile gelerek kalite bir cam kullanılmış. One Plus ekranı FULL HD bir görüntü kalitesi sağlıyor. CPU gücünü Qualcomm‘ dan almayı tercih eden One Plus telefonların da Snapdragon 801 işlemcisine yer vermiş. Snapdragon 801 hali hazırda 64 bit desteği vermiyor fakat dört çekirdekli bir performans sağlıyor. Akıllı telefon da ekran kartı olarak Adreno 330 seçilmiş. Bunun yanın da bir bombası ise 4K çözünürlükte video çeken bir kameraya sahip. Telefon stock olarak 3 gb ram ile geliyor, fakat bunun 1 gb ‘ ını işletim sistemine gittiği için size 2 gb kalıyor. Ram miktarı da oldukça tatmin edici.

One Plus ne kadar Akıllı cep telefonu şu an ki hali ile Çin‘ de 16 gblık modeli 300 dolardan satılıyor. One Plus One‘ ın ayrıca 64 gb lık versiyonu da bulunmakta. Hali hazır da bir çok ülke için satışa çıkması beklenilen telefon , Çin dışın da Türkiye ‘ de dahil hiç bir ülkeye gitmedi ve satılmadı. Bu açığın One Plus firmasına mutlak maddi zararları vardır. Bu zararın telefonun fiyatına bir etki edip etmeyeceği ise merak konusu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.