pendik escort bayan
ak

Cesetleri kaçırdılar!

Asayiş 20.07.2014 - 03:25, Güncelleme: 20.07.2014 - 03:25
 

Cesetleri kaçırdılar!

Uçağın Buk füzesiyle vurulduğu kesinleşti. Gözlemcilerin enkaz bölgesine girmesi engellendi. Ukrayna, Rusya yanlısı ayrılıkçıları 38 cesedi kaçırmak ve delilleri karartmakla suçladı

Ukrayna hükümeti, ülkenin doğusunda 298 yolcusuyla düşürülen Malezya havayollarına ait uçağa ilişkin kanıtları ayrılıkçı güçlerin Rusya’nın da yardımıyla yok etmeye çalıştığını iddia etti. Hükümetin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Rusya tarafından yönetilen” ayrılıkçıların Boeing-777 uçağının düştüğü alana uluslararası gözlemci ve yabancı ülke temsilcilerini sokmadığına dikkat çekildi. Ayrıca ayrılıkçıların 38 cesedi olay yerinden Donetsk morguna götürdüğü ve “Rus aksanıyla” konuşan kişilerin cesetleri kendilerinin inceleyeceklerini söyledikleri belirtildi. Açıklamada, “Ayrılıkçılar uçağın enkazını Rusya’ya götürmeye çalışıyor. Rusya’nın da desteği ile uluslararası cinayetin delillerini yok etmeye çalışıyorlar” denildi. Şarapnel parçaları düşürdü Ukrayna hükümeti ayrıca Rusya’nın uçağın düşmesinde rol oynadığına dair kanıtı olduğuna dikkat çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Ukraynalı yetkililer ve isyancılara, uluslararası uzmanların enkaz alanına girmelerine izin verme çağrısında bulundu. Ayrılıkçı lider Aleksander Borodai ise Ukrayna’nın enkaz bölgesine girişi engellediğini söyledi. Borodai, “Cesetlerden biri yaşlı bir kadının evine düştü. Bize, ‘Cesedi buradan götürün’ diyor. Ama enkaz bölgesine girmemize izin vermiyorlar. Cesetler çürüyor” dedi. Borodai Rusya’dan konuyla ilgili yardım istedi. Ukraynalı isyancıların da kaza alanı etrafında 20 kilometre çapında güvenli bölge oluşturulmasına izin verdikleri belirtildi. Öte yandan uçağı Rus yapımı Buk M1 füzesinin düşürdüğü kesinleşti. Rus Kommersant gazetesi Rus yetkililere dayandırdığı haberinde uçağın atılan füzeden fırlayan şarapnel parçalarıyla vurulduğu belirtildi. Malezya Havayolları’ndan yapılan açıklamada, MH17 sefer sayılı uçağa Ukrayna hava sahasının uçuşa yasaklanmış kısmından sadece 304.8 metre yüksekte olan 10 bin metre irtifada uçması talimatı verildiği açıklandı.    
Uçağın Buk füzesiyle vurulduğu kesinleşti. Gözlemcilerin enkaz bölgesine girmesi engellendi. Ukrayna, Rusya yanlısı ayrılıkçıları 38 cesedi kaçırmak ve delilleri karartmakla suçladı

Ukrayna hükümeti, ülkenin doğusunda 298 yolcusuyla düşürülen Malezya havayollarına ait uçağa ilişkin kanıtları ayrılıkçı güçlerin Rusya’nın da yardımıyla yok etmeye çalıştığını iddia etti. Hükümetin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Rusya tarafından yönetilen” ayrılıkçıların Boeing-777 uçağının düştüğü alana uluslararası gözlemci ve yabancı ülke temsilcilerini sokmadığına dikkat çekildi. Ayrıca ayrılıkçıların 38 cesedi olay yerinden Donetsk morguna götürdüğü ve “Rus aksanıyla” konuşan kişilerin cesetleri kendilerinin inceleyeceklerini söyledikleri belirtildi. Açıklamada, “Ayrılıkçılar uçağın enkazını Rusya’ya götürmeye çalışıyor. Rusya’nın da desteği ile uluslararası cinayetin delillerini yok etmeye çalışıyorlar” denildi.


Şarapnel parçaları düşürdü

Ukrayna hükümeti ayrıca Rusya’nın uçağın düşmesinde rol oynadığına dair kanıtı olduğuna dikkat çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Ukraynalı yetkililer ve isyancılara, uluslararası uzmanların enkaz alanına girmelerine izin verme çağrısında bulundu.

Ayrılıkçı lider Aleksander Borodai ise Ukrayna’nın enkaz bölgesine girişi engellediğini söyledi. Borodai, “Cesetlerden biri yaşlı bir kadının evine düştü. Bize, ‘Cesedi buradan götürün’ diyor. Ama enkaz bölgesine girmemize izin vermiyorlar. Cesetler çürüyor” dedi. Borodai Rusya’dan konuyla ilgili yardım istedi. Ukraynalı isyancıların da kaza alanı etrafında 20 kilometre çapında güvenli bölge oluşturulmasına izin verdikleri belirtildi.

Öte yandan uçağı Rus yapımı Buk M1 füzesinin düşürdüğü kesinleşti. Rus Kommersant gazetesi Rus yetkililere dayandırdığı haberinde uçağın atılan füzeden fırlayan şarapnel parçalarıyla vurulduğu belirtildi. Malezya Havayolları’ndan yapılan açıklamada, MH17 sefer sayılı uçağa Ukrayna hava sahasının uçuşa yasaklanmış kısmından sadece 304.8 metre yüksekte olan 10 bin metre irtifada uçması talimatı verildiği açıklandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.