pendik escort bayan
ak

Engelli Amca Kızını Tekerlekli Sandalyede Okula Götürüyor

14.04.2014 - 12:54, Güncelleme: 14.04.2014 - 12:54
 

Engelli Amca Kızını Tekerlekli Sandalyede Okula Götürüyor

Sivas'ta yaşayan 9 yaşındaki Esma Yüce, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı 7 yaşındaki Esma Zeynep Yüce'yi her gün tekerlekli sandalye ile 1.5 kilometre uzaktaki okuluna götürüp getiriyor.

Sivas'ta yaşayan 9 yaşındaki Esma Yüce, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı 7 yaşındaki Esma Zeynep Yüce'yi her gün tekerlekli sandalye ile 1.5 kilometre uzaktaki okuluna götürüp getiriyor. Merkeze bağlı Yıldız Beldesi, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan Mehmet-Ayşegül Yüce çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Yıldız İlkokulu 2-B sınıfı öğrencisi Esma Yüce, Musa-Dürdane Yüce çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı Esma Zeynep Yüce'yi her gün Sabah düzenli olarak evlerinden kucağına alıp tekerlekli sandalyesine koyuyor. Daha sonra ise onu evlerinin 1.5 kilometre uzağında olan okuluna tekerlekli sandalyeyle götürüyor. Okula getirdiği Esma Zeynep Yüce'yi eğitimini gördüğü 1-A sınıfına kadar götüren ve kucağına alarak sırasına oturtan küçük Esma Yüce tenefüslerde de yanına gelerek onun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Küçük Esma, amcasının kızını gün içerisinde öğlen yemeğine de götürüp getiriyor. 'SEVEREK YAPIYORUM' Amcasının engelli kızına yardım etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Esma Yüce, bunu yaparken zorlanmadığını ve Esma Zeynep'i günde iki kez okula götürüp getirdiğini ifade ederek, "Onun okuma yazma öğrenmesi beni sevindiriyor. Bunu yaparken hiç zorlanmıyorum. Severek götürüp getiriyorum" diye konuştu. Engelli Esma Zeynep Yüce'nin annesi Dürdane Yüce ise, Esma Yüce'nin kızının eğitiminde başrol oynadığını belirterek, "Esma günlük gelip kızımı evden alıp okula götürüyor. Öğlen aralarında da yemeğe geteriyor. Teneffüslerde kızıma yardımcı oluyor. Her türlü ihtiyacını karşılıyor. Esma benim kızımın bir nevi eli kolu oldu. Onun sayesinde okula gidip geliyor" dedi. TEDAVİSİ SÜRDÜRÜLEMEDİ Kızının bacaklarının doğuştan 'Pes ekinovarus' adı verilen rahatsızlık nedeniyle gelişmediğini ve bir süre tedavi ettirdiklerini ama devamını sağlayamadıklarını belirten anne Dürdane Yüce, "Kızımın rahat etmesi için bir akülü aracı olsa iyi olurdu. Esma yine yanında olurdu. Bu sayede en azından kendisi okula gidip gelebilir. Bugüne kadar hiçbir yerden yardım almadık. Bende çocuğumun başka çocuklar gibi gülüp oynamasını istiyorum. Okulda çocuklar teneffüse çıktıkça benim çocuğum yalnız kalıyor. Bu yüzden de içine kapanık olarak yetişiyor" diye konuştu.     Facebook Sayfamız =>  https://www.facebook.com/sivasbultenicom   Twitter Resmi Sayfamız => https://twitter.com/sivas_bulteni   İletişim: sivasbulteni@hotmail.com.tr
Sivas'ta yaşayan 9 yaşındaki Esma Yüce, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı 7 yaşındaki Esma Zeynep Yüce'yi her gün tekerlekli sandalye ile 1.5 kilometre uzaktaki okuluna götürüp getiriyor.

Sivas'ta yaşayan 9 yaşındaki Esma Yüce, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı 7 yaşındaki Esma Zeynep Yüce'yi her gün tekerlekli sandalye ile 1.5 kilometre uzaktaki okuluna götürüp getiriyor.

Merkeze bağlı Yıldız Beldesi, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan Mehmet-Ayşegül Yüce çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Yıldız İlkokulu 2-B sınıfı öğrencisi Esma Yüce, Musa-Dürdane Yüce çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı Esma Zeynep Yüce'yi her gün Sabah düzenli olarak evlerinden kucağına alıp tekerlekli sandalyesine koyuyor. Daha sonra ise onu evlerinin 1.5 kilometre uzağında olan okuluna tekerlekli sandalyeyle götürüyor. Okula getirdiği Esma Zeynep Yüce'yi eğitimini gördüğü 1-A sınıfına kadar götüren ve kucağına alarak sırasına oturtan küçük Esma Yüce tenefüslerde de yanına gelerek onun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Küçük Esma, amcasının kızını gün içerisinde öğlen yemeğine de götürüp getiriyor.

'SEVEREK YAPIYORUM'

Amcasının engelli kızına yardım etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Esma Yüce, bunu yaparken zorlanmadığını ve Esma Zeynep'i günde iki kez okula götürüp getirdiğini ifade ederek, "Onun okuma yazma öğrenmesi beni sevindiriyor. Bunu yaparken hiç zorlanmıyorum. Severek götürüp getiriyorum" diye konuştu. Engelli Esma Zeynep Yüce'nin annesi Dürdane Yüce ise, Esma Yüce'nin kızının eğitiminde başrol oynadığını belirterek, "Esma günlük gelip kızımı evden alıp okula götürüyor. Öğlen aralarında da yemeğe geteriyor. Teneffüslerde kızıma yardımcı oluyor. Her türlü ihtiyacını karşılıyor. Esma benim kızımın bir nevi eli kolu oldu. Onun sayesinde okula gidip geliyor" dedi.

TEDAVİSİ SÜRDÜRÜLEMEDİ

Kızının bacaklarının doğuştan 'Pes ekinovarus' adı verilen rahatsızlık nedeniyle gelişmediğini ve bir süre tedavi ettirdiklerini ama devamını sağlayamadıklarını belirten anne Dürdane Yüce, "Kızımın rahat etmesi için bir akülü aracı olsa iyi olurdu. Esma yine yanında olurdu. Bu sayede en azından kendisi okula gidip gelebilir. Bugüne kadar hiçbir yerden yardım almadık. Bende çocuğumun başka çocuklar gibi gülüp oynamasını istiyorum. Okulda çocuklar teneffüse çıktıkça benim çocuğum yalnız kalıyor. Bu yüzden de içine kapanık olarak yetişiyor" diye konuştu.

 

 

Facebook Sayfamız =>  https://www.facebook.com/sivasbultenicom

 

Twitter Resmi Sayfamız => https://twitter.com/sivas_bulteni

 

İletişim: sivasbulteni@hotmail.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.