pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

CHP, Ulaş'ta Seçim Sonucunu Protesto Etti

13.04.2014 - 18:37, Güncelleme: 13.04.2014 - 18:37
 

CHP, Ulaş'ta Seçim Sonucunu Protesto Etti

Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde belediye başkanı seçilen, ancak mazbatası verilmeyen CHP adayına destek için partililer ilçede yürüyüş düzenlendi.

Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde belediye başkanlığı seçimini kazanan, ancak 'Seçilme yeterliliğine sahip olmadığı' gerekçesiyle mazbatası verilmeyen CHP adayı Hüseyin Gülkanat'a destek için ilçede partililer tarafından yürüyüş düzenlendi. GEREKÇE: 'MEMURİYETTEN YOKSUN BIRAKILMA CEZASI 30 Mart'ta yapılan seçimlerde CHP adayı evli 5 çocuk babası 67 yaşındaki Hüseyin Gülkanat, en yakın rakibi Ak Parti'li İsrafil Göçgün'ün 37 oy önünde seçimi tamamladı. Ancak Ak Parti Ulaş İlçe Başkanlığı, Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu. Gerekçe olarak Gülkanat'ın 1998 yılında Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davadan 1 yıl hapis ve 1 yıl süreyle memuriyetten yoksun bırakılma cezası ve memnu hakların iadesiyle ilgili bir karar bulunmaması gerekçe gösterildi. Durumu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, itirazı haklı bularak CHP adayı Gülkanat'a mazbata vermedi. Ardından diğer partilerin itirazları üzerine seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te yenilenmesini kararlaştırdı. Fakat Ak Parti teşkilatının Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu seçimlerin yenilenmesi kararı iptal edilerek, başkanlığın seçimi ikinci sırada bitiren Ak Parti adayı İsrafil Göçgün'e verilmesi kararlaştırıldı. CHP'LİLER YÜRÜDÜ  İlçedeki cemevinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerinde 'Adalet istiyoruz', 'Haklıyız, kazanacağız' yazan dövizlerle CHP Ulaş İlçe Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Grupta CHP İl Başkanı ULAŞ KARASU ve il yöneticileri ile Ulaş Belediye Başkan adayı Hüseyin Gülkanat da yer aldı. Burada grup adına konuşan partili Murat Ulusoy başkanlığın CHP'nin hakkı olduğunu iddia etti. "BAŞBAKAN'IN SİVAS İL TEŞKİLATI, MİLLİ İRADEYE DARBE YAPTI" Seçimden birinci çıkan, ancak mazbata alamayan Hüseyin Gülkanat ise, Ulaş İlçesi'nde de milli iradeye darbe yapıldığını iddia ederek, "Milli İradeye darbe yapanlar başbakanın Sivas'taki il teşkilatıdır. Bu da Ulaş halkını üzmüştür. Bir bakanı çıkıp şunu söylüyor. 'Seçim sandıkta kazanılır' diyor. Biz de sandıkta kazandık" dedi. CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu da, henüz kendilerine YSK kararının ulaşmadığını belirterek, Ak Parti adayına başkanlığın verilmesi halinde konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi. 
Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde belediye başkanı seçilen, ancak mazbatası verilmeyen CHP adayına destek için partililer ilçede yürüyüş düzenlendi.

Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde belediye başkanlığı seçimini kazanan, ancak 'Seçilme yeterliliğine sahip olmadığı' gerekçesiyle mazbatası verilmeyen CHP adayı Hüseyin Gülkanat'a destek için ilçede partililer tarafından yürüyüş düzenlendi.


GEREKÇE: 'MEMURİYETTEN YOKSUN BIRAKILMA CEZASI


30 Mart'ta yapılan seçimlerde CHP adayı evli 5 çocuk babası 67 yaşındaki Hüseyin Gülkanat, en yakın rakibi Ak Parti'li İsrafil Göçgün'ün 37 oy önünde seçimi tamamladı. Ancak Ak Parti Ulaş İlçe Başkanlığı, Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu. Gerekçe olarak Gülkanat'ın 1998 yılında Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davadan 1 yıl hapis ve 1 yıl süreyle memuriyetten yoksun bırakılma cezası ve memnu hakların iadesiyle ilgili bir karar bulunmaması gerekçe gösterildi.


Durumu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, itirazı haklı bularak CHP adayı Gülkanat'a mazbata vermedi. Ardından diğer partilerin itirazları üzerine seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te yenilenmesini kararlaştırdı. Fakat Ak Parti teşkilatının Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu seçimlerin yenilenmesi kararı iptal edilerek, başkanlığın seçimi ikinci sırada bitiren Ak Parti adayı İsrafil Göçgün'e verilmesi kararlaştırıldı.


CHP'LİLER YÜRÜDÜ 


İlçedeki cemevinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerinde 'Adalet istiyoruz', 'Haklıyız, kazanacağız' yazan dövizlerle CHP Ulaş İlçe Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Grupta CHP İl Başkanı ULAŞ KARASU ve il yöneticileri ile Ulaş Belediye Başkan adayı Hüseyin Gülkanat da yer aldı. Burada grup adına konuşan partili Murat Ulusoy başkanlığın CHP'nin hakkı olduğunu iddia etti.


"BAŞBAKAN'IN SİVAS İL TEŞKİLATI, MİLLİ İRADEYE DARBE YAPTI"


Seçimden birinci çıkan, ancak mazbata alamayan Hüseyin Gülkanat ise, Ulaş İlçesi'nde de milli iradeye darbe yapıldığını iddia ederek, "Milli İradeye darbe yapanlar başbakanın Sivas'taki il teşkilatıdır. Bu da Ulaş halkını üzmüştür. Bir bakanı çıkıp şunu söylüyor. 'Seçim sandıkta kazanılır' diyor. Biz de sandıkta kazandık" dedi. CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu da, henüz kendilerine YSK kararının ulaşmadığını belirterek, Ak Parti adayına başkanlığın verilmesi halinde konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi. 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.