pendik escort bayan
ak

YSK, Ulaş'ta Başkanlığı AK Parti'ye Verdi

09.04.2014 - 17:23, Güncelleme: 09.04.2014 - 17:23
 

YSK, Ulaş'ta Başkanlığı AK Parti'ye Verdi

AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin, Ulaş İlçe Seçim Kurulu'nun başkanlığı AK Parti adayına verildiğini açıkladı.

Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Ulaş İlçe Seçim Kurulu'nun başkan seçilen CHP adayı Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle seçimin yenilenmesi kararıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın sonuçlandığını belirterek, başkanlığın Ak Parti adayına verildiğini açıkladı. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde 702 oy alan CHP adayı evli 5 çocuk babası 67 yaşındaki Hüseyin Gülkanat, en yakın rakibi Ak Parti'li İsrafil Göçgün'ün 37 oy önünde belediye başkanlığına seçildi. Ancak Ak Parti Ulaş İlçe Başkanlığı, Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu. GEREKÇE: GÜLKANAT'A 98'DE AÇILAN 'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA DAVASI'NIN SONUCU Gerekçe olarak Gülkanat'ın 1998 yılında Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davadan 1 yıl hapis ve 1 yıl süreyle memuriyetten yoksun bırakılma cezası ve memnu hakların iadesiyle ilgili bir karar bulunmaması gerekçe gösterildi. Durumu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, itirazı haklı bularak CHP adayı Gülkanat'a mazbata vermedi. Ardından diğer partilerin itirazları üzerine seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te yenilenmesini kararlaştırdı. "YSK İTİRAZIMIZI HAKLI BULDU"  AK Parti ise seçimin yenilenmesi yönündeki karara karşın YSK'ya itiraz başvurusu yaptı. Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, YSK'nın itirazlarını haklı bulduğunu belirterek, "30 Mart'ta Ulaş ilçesinde yapılan yerel seçimlerde özelikle belediye başkanlığı adaylığı noktasında CHP, Ak Parti, MHP ve bir de bağımsız aday seçime girdi. Sonuçlandıktan sonra belediye başkanlığı seçimlerine itirazlar oldu. Öncelikle bizim itirazımız oylarla ilgiliyidi. Bu itirazımız görüşüldü. İlçe Seçim Kurulu bu itirazımızı reddetti. Aynı itiraz süreci içerisinde CHP'li adayın seçilme yeterliliği bulunmadığı yönünde bir itiraz daha yapmıştık. Konunun incelenmesi sonucunda da CHP'li adayın bir yıldan fazla bir süreli bir hapis cezası aldığı bununda hukuken adaylığa engel olduğu tespiti yapıldı. İlçe Seçim Kurulu seçimlerin iptali ile 1 Haziran'da tekrar yapılmasına karar verdi. İl Seçim Kuruluna itiraz ettik. Aynı yönde bir karar çıktı. Bunun üzerine partimiz Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. YSK'da ilçe ve il seçim kurulu kararlarını kaldırarak CHP'li adayın 30 Mart tarihi itibariyle seçilme yeterliliği bulunmadığı için belediye başkan adayı olamayacağını ve ikinci sırada en çok oyu alan Ak Parti adayı İsrafil Göçgün'e mazbatasının verilmesine karar verdi. Karar yazılıp İlçe Seçim Kurulu'na geldiği zaman adayımız İsrafil Göçgün, Ulaş Belediye Başkanı olarak mazbatasını alacak" dedi.
AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin, Ulaş İlçe Seçim Kurulu'nun başkanlığı AK Parti adayına verildiğini açıkladı.

Ak Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Ulaş İlçe Seçim Kurulu'nun başkan seçilen CHP adayı Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle seçimin yenilenmesi kararıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın sonuçlandığını belirterek, başkanlığın Ak Parti adayına verildiğini açıkladı.


30 Mart'ta yapılan seçimlerde 702 oy alan CHP adayı evli 5 çocuk babası 67 yaşındaki Hüseyin Gülkanat, en yakın rakibi Ak Parti'li İsrafil Göçgün'ün 37 oy önünde belediye başkanlığına seçildi. Ancak Ak Parti Ulaş İlçe Başkanlığı, Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu.


GEREKÇE: GÜLKANAT'A 98'DE AÇILAN 'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA DAVASI'NIN SONUCU


Gerekçe olarak Gülkanat'ın 1998 yılında Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davadan 1 yıl hapis ve 1 yıl süreyle memuriyetten yoksun bırakılma cezası ve memnu hakların iadesiyle ilgili bir karar bulunmaması gerekçe gösterildi. Durumu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, itirazı haklı bularak CHP adayı Gülkanat'a mazbata vermedi. Ardından diğer partilerin itirazları üzerine seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te yenilenmesini kararlaştırdı.


"YSK İTİRAZIMIZI HAKLI BULDU" 


AK Parti ise seçimin yenilenmesi yönündeki karara karşın YSK'ya itiraz başvurusu yaptı. Sivas İl Başkanı Ziya ŞahinYSK'nın itirazlarını haklı bulduğunu belirterek, "30 Mart'ta Ulaş ilçesinde yapılan yerel seçimlerde özelikle belediye başkanlığı adaylığı noktasında CHPAk PartiMHP ve bir de bağımsız aday seçime girdi. Sonuçlandıktan sonra belediye başkanlığı seçimlerine itirazlar oldu. Öncelikle bizim itirazımız oylarla ilgiliyidi. Bu itirazımız görüşüldü. İlçe Seçim Kurulu bu itirazımızı reddetti. Aynı itiraz süreci içerisinde CHP'li adayın seçilme yeterliliği bulunmadığı yönünde bir itiraz daha yapmıştık. Konunun incelenmesi sonucunda da CHP'li adayın bir yıldan fazla bir süreli bir hapis cezası aldığı bununda hukuken adaylığa engel olduğu tespiti yapıldı. İlçe Seçim Kurulu seçimlerin iptali ile 1 Haziran'da tekrar yapılmasına karar verdi. İl Seçim Kuruluna itiraz ettik. Aynı yönde bir karar çıktı. Bunun üzerine partimiz Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. YSK'da ilçe ve il seçim kurulu kararlarını kaldırarak CHP'li adayın 30 Mart tarihi itibariyle seçilme yeterliliği bulunmadığı için belediye başkan adayı olamayacağını ve ikinci sırada en çok oyu alan Ak Parti adayı İsrafil Göçgün'e mazbatasının verilmesine karar verdi. Karar yazılıp İlçe Seçim Kurulu'na geldiği zaman adayımız İsrafil Göçgün, Ulaş Belediye Başkanı olarak mazbatasını alacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.