pendik escort bayan
ak

Ev aldık, ruhsatı yok

Spor 08.02.2014 - 13:02, Güncelleme: 08.02.2014 - 13:02
 

Ev aldık, ruhsatı yok

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ödemelerini yaptıkları halde evlerin ruhsatını teslim etmeyen firmalarının kurbanı oluyor.

Tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuya 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yasayla bir çözüm kapısı aralanıyor. Artık ruhsat almadan ev satılmayacak. Konut satın alanlar da 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden firmaya iade edebilecek.  Yeni kanunla, henüz ortada konut yokken, inşaata başlanmamışken veya inşaat devam ederken konut satılması ve bu nedenle tüketicilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. ÖNCE RUHSAT ALINACAK Müteahhit firmanın tüketiciye konut satış sözleşmesini imzalatabilmesi için öncelikle yapı ruhsatını alması ve sözleşme kurulmadan en az 1 gün önce de Bakanlıkça tespit edilecek hususları içeren 'ön bilgilendirme formu'nun tüketiciye ibraz edilmesi zorunlu kılındı. Bu formla müteahhit taşınmazla ilgili bilgilendirmeyi yaparken, tüketici ise bu durumu bilerek taşınmazı satın aldığını kabul edecek. Tüketici ile ön ödemeli konut satış sözleşmesinin imzalanabilmesi için bu iki ön şartın gerçekleştirilmesi zorunlu oldu. Bilgilendirme formunun detayları ise yönetmelik çıkarılarak düzenlenecek. CAYMA HAKKI GELDİ Yeni kanunda tüketiciye sözleşmenin imza tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir tazminat vb. ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı tanındı. NOTER HUZURUNDA YAPILACAK Satış vaadi sözleşmelerinde tapuya şerh koymak zorunlu oldu. Ön ödemeli konut sözleşmesi ve satış vaadi sözleşmelerinin tapuda tescil edilmesi, satış vaadi sözleşmelerinin ise noterde düzenlenerek yapılması zorunluluğu yasaya eklendi YÜZDE 2 TAZMİNAT ALMA HAKKI TANINDI Cayma hakkının yanı sıra dönme hakkı da yeni düzenlemede yer alıyor. 45'inci maddeyle düzenlenen dönme hakkında, tüketici konutun teslim tarihine kadar konutu iade edebilir. Fakat bu durumda satıcı, tüketiciden konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflarla sözleşme bedelinin en fazla yüzde 2'sini tazminat olarak talep edebilir. sivas haber Sivas Evim Emlak, 000 346 00 58, Profesyonel Gayrimenksivas emlak, sivasda kiralık daireler, sivasda satlık daireler , sivas emlak siteleri, sivasda yatırım ,sivas arsa parsel alım satım, kiralik ev sivas, satlık ev Sivas, Evim Emlak sivas,Sivas, Satılık, Daire, Konut, Ev, Evler, Yazlık, sivas Emlak, sivas, satılık, satılık, evler, Sivas ta emlak konut, SİVAS sivas Sivas emlak, emlak piyasası, HAKAN EMLAK Sivas Satılık Arsa, Sivas Satılık Tarla, Sivas Satılık Müstakil Ev,Satılık Ev, Sivas Emlak, Sivas Satılık Daire,Kiralık Daire, KAHVECİOĞLU EMLAK, Kiralık daireler Sivas, satılık daireler sivas, Sivas her türlü gayrimenkul alım satım, pınar emlak Sivas, Cemal Akın Emlak, Sivas Satılık Daire Fiyatları ve Satılık Emlak Daire İlanları sivasbulteni.com'da, Sahibinden Satılık Daire Sivas, Sahibinden kiralık Daire Sivas Sivas Firma Rehberi, Sivas iş rehberi, sivas ilanları, sivas rehber, sivas haberleri, sivasspor transfer haberleri, sivasrehberim, sivas rehber, sivas vşzyon, sivas ev, sivas emlak, sivas bülteni
Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ödemelerini yaptıkları halde evlerin ruhsatını teslim etmeyen firmalarının kurbanı oluyor.

Tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuya 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yasayla bir çözüm kapısı aralanıyor. Artık ruhsat almadan ev satılmayacak. Konut satın alanlar da 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden firmaya iade edebilecek. 


Yeni kanunla, henüz ortada konut yokken, inşaata başlanmamışken veya inşaat devam ederken konut satılması ve bu nedenle tüketicilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.


ÖNCE RUHSAT ALINACAK


Müteahhit firmanın tüketiciye konut satış sözleşmesini imzalatabilmesi için öncelikle yapı ruhsatını alması ve sözleşme kurulmadan en az 1 gün önce de Bakanlıkça tespit edilecek hususları içeren 'ön bilgilendirme formu'nun tüketiciye ibraz edilmesi zorunlu kılındı. Bu formla müteahhit taşınmazla ilgili bilgilendirmeyi yaparken, tüketici ise bu durumu bilerek taşınmazı satın aldığını kabul edecek. Tüketici ile ön ödemeli konut satış sözleşmesinin imzalanabilmesi için bu iki ön şartın gerçekleştirilmesi zorunlu oldu. Bilgilendirme formunun detayları ise yönetmelik çıkarılarak düzenlenecek.


CAYMA HAKKI GELDİ


Yeni kanunda tüketiciye sözleşmenin imza tarihinden itibaren 14 gün içinde herhangi bir tazminat vb. ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı tanındı.


NOTER HUZURUNDA YAPILACAK


Satış vaadi sözleşmelerinde tapuya şerh koymak zorunlu oldu. Ön ödemeli konut sözleşmesi ve satış vaadi sözleşmelerinin tapuda tescil edilmesi, satış vaadi sözleşmelerinin ise noterde düzenlenerek yapılması zorunluluğu yasaya eklendi


YÜZDE 2 TAZMİNAT ALMA HAKKI TANINDI


Cayma hakkının yanı sıra dönme hakkı da yeni düzenlemede yer alıyor. 45'inci maddeyle düzenlenen dönme hakkında, tüketici konutun teslim tarihine kadar konutu iade edebilir. Fakat bu durumda satıcı, tüketiciden konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflarla sözleşme bedelinin en fazla yüzde 2'sini tazminat olarak talep edebilir. sivas haber

Sivas Evim Emlak, 000 346 00 58, Profesyonel Gayrimenksivas emlak, sivasda kiralık daireler, sivasda satlık daireler , sivas emlak siteleri, sivasda yatırım ,sivas arsa parsel alım satım, kiralik ev sivas, satlık ev Sivas, Evim Emlak sivas,Sivas, Satılık, Daire, Konut, Ev, Evler, Yazlık, sivas Emlak, sivas, satılık, satılık, evler, Sivas ta emlak konut, SİVAS sivas Sivas emlak, emlak piyasası, HAKAN EMLAK Sivas Satılık Arsa, Sivas Satılık Tarla, Sivas Satılık Müstakil Ev,Satılık Ev, Sivas Emlak, Sivas Satılık Daire,Kiralık Daire, KAHVECİOĞLU EMLAK, Kiralık daireler Sivas, satılık daireler sivas, Sivas her türlü gayrimenkul alım satım, pınar emlak Sivas, Cemal Akın Emlak, Sivas Satılık Daire Fiyatları ve Satılık Emlak Daire İlanları sivasbulteni.com'da, Sahibinden Satılık Daire Sivas, Sahibinden kiralık Daire Sivas

Sivas Firma Rehberi, Sivas iş rehberi, sivas ilanları, sivas rehber, sivas haberleri, sivasspor transfer haberleri, sivasrehberim, sivas rehber, sivas vşzyon, sivas ev, sivas emlak, sivas bülteni

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.